İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden The Independent bugün son kez basıldı

The Independent bugünden itibaren sadece internet üzerinden yayımlanacak. Son sayısıyla birlikte 4 hatıra eki de veren gazetenin son başyazısında, ’30 yıl boyunca riyakarlıkla, cehaletle, despotlukla, yoksullukla, klişelerle, yalanla ve şöhret magaziniyle mücadele ettik. Yaptıklarımızı önemsiyorsanız, bize katılın, online olarak okumaya devam edin’ ifadeleri kullanıldı.

ngiltere Başbakanı David Cameron, “The Independent’ın son kağıt baskısını görmek İngiliz basını için üzücü” dedi. Gazetenin tirajı günlük 40 binin altına düşünce bağlı olduğu ESI Media The Independent’ın kağıt baskısını durdurma kararı almıştı. Tirajı bir dönem 400 bini aşan The Independent, İngiltere’de kağıt baskıya son verip sadece dijital yayına geçme kararı alan ilk ulusal gazete oldu.Yayım hayatına 1986’da başlayan The Independent, Andrew Marr ve Robert Fisk gibi önemli İngiliz gazetecileri çalıştırdı. Zarar eden gazeteyi Rus milyarder Alexander Lebedev 2010’da sembolik 1 sterlinlik bedeli ödeyerek satın almıştı. Eski bir KGB ajanı olan Lebedev, medya grubunun yönetimini İngiliz vatandaşı olan oğlu Evgeny’ye bırakmıştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.