İlhan Şeşen’den Türkü albümü

Türk Pop Müziği’nin efsane ismi İlhan Şeşen ve ünlü müzik adamı Ali Osman Erbaşı’ndan türkü albümü… İlk kez bir türkü albümü ile sevenlerinin karşısına çıkmaya hazırlanan İlhan Şeşen, Ali Osman Erbaşı ile bir araya geldi ve ‘Yedi Bölge&İki Gölge’ albümünü müzikseverlerin beğenisine sundu.

İki usta ismin yolları ilk kez 2001 senesinde Şeşen’in ‘Neler Oluyor Bize’ albümü ile kesişti. Şeşen’in büyük çıkış yakaladığı albümde birçok önemli eserin aranjörü Ali Osman Erbaşı idi. Yıllar sonra iki üstadın bir araya gelmesinde de bu albümün büyük bir etkisi oldu.

Türkiye’nin 7 bölgesinden 7 anonim türkünün seslendirildiği albümde, iki üstadın yepyeni birer türküsü de yer almakta. Türkiye’de ilk kez türkülerdeki aksak ritmin kaldırılarak 4/4’lük ritme dönüştürüldüğü albümün bir diğer özelliği ise türkülerin sadece bağlama ve gitar eşliğinde seslendirilmiş olması.

Yüzlerce yıldır bu topraklarda var olan ses anıtlarımız; türkülerimiz, bize Anadolu Müziği’nin hatıralarıdır. Yedi coğrafi bölgenin ayrılığı kökü bir, dalları ayrı ayrı dev bir ağaç gibidir. İlhan Şeşen ve Ali Osman Erbaşı da Anadolu ağacının yüzlerce renklerinden en azından ikisinin gölgesidir. İki büyük gölgenin oluşturduğu bu özel proje ‘Yedi Bölge&İki Gölge’ Poll Production etiketi Polat Yağcı prodüktörlüğünde 8 Şubat Çarşamba günü müzikseverlerle buluşuyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.