İlber Ortaylı: Osmanlı sultanları dekolte giymezdi!

Tarihçi İlber Ortaylı, valide sultanların dekolte giyinmediğini söyledi, Muhteşem Yüzyıl’daki hatalar için yapımcıyı azarladı.

Beyoğlu Belediyesi’nin “Öncü Kadınlar” projesinin ilki olan “Lider Kadınlar Valide Sultanlar” etkinliği önceki akşam Cemal Reşit Rey’de yapıldı. Davete ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı teşrif edince gecenin akışı ve rengi de değişti.

“ZOR BİR ADAM OLDUĞUMU SÖYLEMEDİLER Mİ?”

Erhan Afyoncu’yla birlikte konuşmacı yapılan Ortaylı, geceye damgasını vurdu. Ortaylı, önce TRT 1 sunucusu Pelin Çift’i, ardından “Muhteşem Yüzyıl”ın yapımcısı Timur Savcı’yı fırçaladı. Çift’e, “Diziden soru sorma, beni diziyle yan yana getirme. Bir daha çıkarsam soruları önceden kontrol edeceğim. Benim zor bir adam olduğumu söylemediler mi sana?” diyen Ortaylı, sunucunun sahneye davet ettiği Timur Savcı’ya da şunları söyledi:

“OSMANLI SULTANLARI DEKOLTE GİYİNMEZDİ”

“Dizide ‘Venedik Prensesi geliyor’ diyor. Venedik’in prensesi olmaz. Venedik, cumhuriyettir çünkü. Sonra affedersin 16. asırda kimse turistik gezi için İstanbul’a gelmez. Kanuni Süleyman, divanı hümayunda öyle bir tabloya oturtulmaz.”

Salondaki kadınlardan biri Ortaylı’ya, sultan kıyafetlerinin dekolte olup olmadığını sordu. Ortaylı, Osmanlı sultanlarının dizideki gibi dekolte değil, vücutta hiç açık bırakmayacak şekilde kapalı olduğunu söyleyince salon alkıştan inledi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.