Hülya Koçyiğit’e Prizren’de yoğun ilgi

23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı ve T.C. Prizren başkonsolosluk binasının açılış etkinlikleri çerçevesinde Prizren Başkonsolosu Selen Evcit’in davetlisi olarak şehre gelen Hülya Koçyiğit halkın yoğun ilgisiyle karşılandı.

Kosova’da bu yıl 7’ncisi kutlanan 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı ve Prizren’de açılışı gerçekleştirilecek başkonsolosluk etkinliklerine katılan Türk sinemasının duayenlerinden Hülya Koçyiğit, T.C Prizren başkonsolosluğu tarafından düzenlenen resim sergisine katıldı. Kosovalı Türk ressamların eserlerinin yer aldığı karma sergiye Hülya Koçyiğit’in yanı sıra Prizren’de doğup büyüyen işadamı Fenerbahçe’nin eski başkanlarından Ali Şen, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, işadamları Ayhan Barmek, Murat Dedeman, Erol Aksoy, Beşiktaş eski Belediye Başkanı İsmail Ünal, gazeteci Rahmi Turan ve çok sayıda davetli ve işadamı katıldı.

Hülya Koçyiğit Prizren’e gelmiş olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “bende Balkan göçmeni bir aileden geliyorum. Şimdiye kadar buralara gelmemekle çok yanlış yapmışım. Ancak kısmet bugüneymiş. Prizren’in bir sanat şehri olması, soydaşlarımızın sıcaklığı, muhteşem doğası ve her karesinde tarihten izler taşıyan bu şehre hayran kaldım” dedi. Hülya Koçyiğit sergi sonrası “Hülya Koçyiğit ve Türk Sineması” konulu söyleşiye katıldı. Prizrenli sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşiyi izlemeye gelenler arasında Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, T.C. Piriştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, T.C. Prizren Başkonsolosu Selen Evcit, Kosova Parlamentosu milletvekillerinden Fikrim Damka ve Müferra Şinik ile çok sayıda davetli katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan ve Hülya Koçyiğit’in Prizren’de bulunmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Başkonsolos Selen Evcit, “Prizren halkının sanata ve sanatçıya verdiği değere değinerek, başkonsolosluğumuzun açılış etkinliklerini sanat çerçevesinde gerçekleştirmek istedik. Sinema ve sergilerle dolu bir hafta olmasına çalıştık. Sanat ve sanatçının şehri Prizren’e de bu yakışır” dedi. Evcit daha sonra Hülya Koçyiğit’e teşekkür plaketi takdim etti.

Halkın yoğun ilgisi karşısında çok duygulandığını dile getiren Hülya Koçyiğit kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen Prizrenlileri kırmadı. Kendisini izlemeye gelenler arasında yer alan Kosova’da görev yapan Türk askerleriyle de fotoğraf çektiren Hülya Koçyiğit, kendisine teşekkür eden askerlerimize “asıl bizler size çok teşekkür ederiz” dedi. Etkinlik çerçevesinde yer alan Hülya Koçyiğit’in film afişlerinin yer aldığı serginin ardından Hülya Koçyiğit’in başrolünü oynadığı Gelin filmi gösterildi.

hulya kocyigit1

Ali Şen “Rüyadan öte”
1939 yılında Prizren’de doğan ve 1957 yılında bu şehirden göç ettiklerini söyleyen Ali Şen, Prizren başkonsolosluğunun açılmasından duyduğu heyecanı, gururu, mutluluğu “rüyadan öte” olarak dile getirdi. Ali Şen etkinlik süresince çocukluk arkadaşlarıyla birlikte İstanbul’dan gelen dostlarına Prizren’i gezdirdi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.