Hayranları Engin Akyürek’i özledi

Ünlü oyuncu Engin Akyürek ekranlardan uzak kaldıkça hayranları tarafından daha fazla özlenmeye başladı. Oynadığı diziler ve canlandırdığı karakterler ile dünya çapında bir hayran kitlesini yakalamayı başaran Engin Akyürek’in yeni bir dizi ile dönmesini bekleyen hayranları sosyal medyada özlemlerini sıkça dile getiriyorlar. Attığı her adımı olay olan ünlü oyuncuya hayranlarından yeni bir dizide oynama baskısı her geçen gün artıyor. Şimdi tüm gözler Engin Akyürek’in biran önce yeni bir dizi ile yeniden ekranlara dönmesinde….

Engin Akyürek Kimdir ve Hangi dizilerde rol aldı!

12 Ekim 1981’de Ankara’da doğdu. Lise öğretimini tamamlamasının ardından Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi’ne kayıt olan Engin Akyürek, burada tarih eğitimi aldı.

Akyürek’în kameralarla buluşması Türkiye’nin Yıldızları adlı yetenek yarışması sayesinde oldu. Türkiye’nin Yıldızları sayesinde büyük bir hayran kitlesi edinen Akyürek, yarışmanın sona ermesinin ardından Yabancı Damat adlı dizinin kadrosuna katıldı.

2004 ve 2005 yıllarında, Yabancı Damat’ın yayınlanan ilk iki sezonunda canlandırdığı Kadir karakteri ile hayran kitlesini genişleten Akyürek, 2006 yılında yayınlanan Kader adlı dizide ise Cevat karakterini canlandırdı.

2007-2008 yılları arasında, Atv’de yayınlanan ve yönetmenliğini Cem Akyoldaş’ın üstlendiği Karayılan, genç oyuncunun bir sonraki yapımı oldu. Gaziantep’in Fransız işgali altında olduğu dönemde geçen dizide Akyürek, Bülent İnal ve Begüm Birgören ile beraber kamera karşısına geçti.
Akyürek’in başrolde olduğu ilk yapım ise, usta senarist Meral Okay ile yönetmen Ulaş İnaç’ı buluşturan Bir Bulut Olsam oldu. Melisa Sözen ve Engin Altan Düzyatan ile beraber başrollerde yer alan Akyürek, diziye adını veren Mustafa Bulut karakterini canlandırdı.

Oyuncu, 2010-2012 yılları arasında Beren Saat’in Fatmagül karakterini canlandırdığı “Fatmagül’ün Suçu Ne?” dizisinde ‘Kerim’ rolüne can verdi.
Engin Akyürek en son Atv’de yayınlanan Kara Para Aşk dizisinde Tuba Büyüküstün ile başrolü paylaştı. Oyuncu dizide Komiser Ömer karakterini canlandırdı.

Filmografi

2004 – 2007: Yabancı Damat – Kadir Sadıkoğlu 2006 – Kader: – Cevat 2007 – 2008: Karayılan – Nizipli 2009: Bir Bulut Olsam – Mustafa Bulut 2010 – 2012: Fatmagül’ün Suçu Ne? – Kerim Ilgaz 2014: Kara Para Aşk – Ömer Demir

Engin Akyürek hakkındaki düşüncelerinizi sayfamızın sonundaki yorum kısmından yaparak dünyanın her yerindeki Engin Akyürek sevenleri ile paylaşabilirsiniz…

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.