Hayata yelken açmaya hazır mısın?

Yelkenler 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda denize açılıyor, rota ise yine yeni bir hayat…

Ülkemizde organ bağışı konusunda farkındalık yaratmak ve kamuoyunu bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen “Hayata Yelken Aç” projesinin 2. yarışı yine ünlü isimlerin katılımı ile gerçekleşecek.

Ünlü oyuncu Zeynep Beşerler İçgören’in desteği ile televizyon, sinema, tiyatro, spor ve müzik dünyasından çok sayıda ismin yelkencilerle bir araya geleceği “Hayata Yelken Aç Yelken Yarışı” Organ Nakilleri Bilinçlendirme ve Geliştirme Derneği tarafından, Memorial Sağlık Grubu katkılarıyla, Piangel Organizasyon tarafından düzenleniyor.

blank

Rotamız Yeni Hayat!

“Hayata Yelken Aç Yelken Yarışı”, 19 Mayıs 2017 Cuma günü Setur Kalamış Marina’da gerçekleşecek ve yine aynı noktada düzenlenen kupa töreni ve konser ile sona erecek.

Organ Nakilleri Bilinçlendirme ve Geliştirme Derneği Başkanı Prof. Dr. Yalçın Polat, ülkemizde binlerce insanın yaşamını devam ettirebilmek için organ nakli olması gerektiğinin altını çizerek “Organ nakli için Türkiye ve Dünya’daki en önemli sorun yeterli organ bağışının olmaması. Bu hayatların yitip gitmemesi için toplumun her kesiminin desteğine ihtiyacımız var. Batılı ülkelerde Türkiye’ye göre organ bağışı daha yüksek oranlarda. Burada bilgi eksikliği, önyargılar ve yanlış inanışlar önemli rol oynuyor. Tüm bunları bir kenara bırakıp artık hastalarımızı topluma kazandırmamız gerekiyor. Sporu yaşam felsefesi haline getirmiş olan değerli yelkencilerimiz ve bu yolda bizlerle birlikte yürüyen ünlü dostlarımızın duyarlılığı, bu konuda kat etmemiz gereken mesafenin azaltılması için çok önemli.” dedi.

Hayat Ver Yelken Yarışı’nın düzenleyicilerinden ve en önemli destekçilerinden oyuncu Zeynep Beşerler İçgören, bu yarışın hayatta kalmak için organ bağışına ihtiyaç duyan binlerce hastanın bekleyişini kamuoyuna bir kez daha hatırlatmak için düzenlendiğini ve bu konuda herkesin desteğini beklediklerini belirtti. İçgören “Yelkenlerimiz organ bağışı ile yeniden hayata dönmek için bekleyen binlerce insan için açılacak” dedi.

Yıllardır başta organ bağışı olmak üzere pek çok konuda toplumsal bilinçlendirme çalışmalarına destek veren Memorial Sağlık Grubu’nun Medya ve İletişim Direktörü Yeliz Soydan Şengün, ülkemizde organ bağışının yetersizliğine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen projelerin bu konuda farkındalığın artmasına önemli katkılarda bulunduğunu ve bu tür çalışmalara kurum olarak her zaman destek vereceklerini belirtti.

Bugüne kadar pek çok önemli projeye imza atan Piangel Ajans Başkanı Zuhal Ceran ise sosyal sorumluluk projelerinin sürdürülebilir olmasının önemini vurgulayarak: “ 6 yıldır devam ettiğimiz Hayat Ver Organ Bağışı Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında gerçekleşen 2. Yelken Yarışı’na tüm yelkencilerimizi davet ediyoruz, yarış için gerekli bilgiye Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulubü (TAYK) web sitesinden ulaşabilirler.” dedi.
Beneteau, Coffeemania, Eker, Garenta, Hedef Yelken, İSS, Kadıköy Belediyesi, Kral World, Koru İhracat, Monitise, Subarı, Setur Marinas, TAYK, Tezmarin, The Loop Event ve Türkiye Yelken Federasyonu desteği ile gerçekleşen “Hayata Yelken Aç” her yıl organ nakli bekleyenlerin sesi olacak.

YouTube video

Yarış Programı
19.05.2017 – Setur Kalamış Marina
11.00 :Teknelere Dağılım
11.30 :Denize Açılış
12.00 :Yarış Başlangıcı
15.30 :Yarış Bitişi

Ödül Töreni
16.00 : Kupa Töreni
18.00 : Konser
Yer : Setur Kalamış Marina

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.