‘Hayat Yeniden’ NTV’de başlıyor

TÜRKİYE’DE İLK KEZ
GERÇEK HASTA ÖYKÜLERİNE YER VEREN
BİR REALİTY SHOW YAPILIYOR

HAYATA TUTUNMAYA ÇALIŞANLARIN HİKAYELERİ YEPYENİ BİR ANLATIMLA EKRANA GELİYOR!

20 Aralık Pazar
23.20

Türkiye’de reality show dalında bir ilke imza atılıyor. Kişi ve vakaların tamamıyla gerçek olduğu Hayat Yeniden NTV’de başlıyor.
Sağlık sorunlarına dikkat çekerken hastalara umut ışığı olmayı amaçlayan program ‘sağlık sektörü’nü farklı bir bakış açısıyla ele alıyor. Gerçek öykülere yer verilen yapımda, bir yandan hasta ve doktorların yaşadıkları sade bir dille anlatılırken, diğer yandan teşhis ve tedavi süreçleri öğretici bir şekilde ekrana geliyor…

Hayata tutunmaya çalışanların hikayelerini dökü-drama formatında izleyiciye aktaran programda tüm kişiler ve hikayeler gerçeği yansıtıyor. Organ bağışından acil serviste yaşananlara çarpıcı hikayeler, birebir anlatımlarla izleyiciye sunuluyor.

Hayat Yeniden’de vakalar hayli dikkat çekici…
İlk programda ‘çapraz böbrek nakli’ vakası inceleniyor.
Rizeli Azmi Kılıç, 9 senedir diyaliz hastası. Böbrek nakli bekliyor. Eşi Asiye Hanım kan uyuşmazlığı nedeniyle eşine böbrek veremiyor. Diğer yandan Balıkesirli Şakir Urhan iki senelik böbrek hastası, yaşamına diyalizle devam ediyor. Yine kan uyuşmazlığı nedeniyle eşi Asiye Hanım kendisine böbreğini veremiyor. Her iki vaka da Sağlık Bakanlığı böbrek bekleme listesinde yer alıyorlar. Yaklaşık 6 ay gibi bir süre içinde bu iki vaka eşleştiriliyor ve çapraz böbrek nakli gerçekleştirilmesine karar veriliyor. Gerekli kontroller yapıldıktan sonra konseyden nakil kararına onay çıkıyor. Fedakar iki eş, birbirlerinin kocalarına böbreklerini vermeyi kabul ediyorlar. Başka deyişle, Rizeli Azmi Bey, Balıkesirli Filiz Hanım’dan böbrek alıyor. Şakir Bey’e ise Asiye Hanım’dan nakil gerçekleştiriliyor.

Peki alıcıların vücudu nakledilen böbrekleri kabul edecek mi? Vericiler hayatlarına eskisi gibi devam edebilecek mi?
Hayati risk ne zamana kadar sürecek?

Hayat Yeniden pazar 23.20’te NTV’de.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.