Halit Ergenç ve Tuba Büyüküstün’lü İstanbul Kırmızısı

Şehrin Işıkları, karanlık sokaklar, gemiler, sofralar, vapurlar, İstanbul Boğazı ve bir aşk hikayesiyle Ferzan Özpetek’in İstanbul’u bizi bekliyor.
Usta yönetmen Ferzan Özpetek’in çekimlerini İstanbul’da sürdürdüğü “İstanbul Kırmızısı” filminin dört ana karakterini canlandıran Halit Ergenç, Tuba Büyüküstün, Mehmet Günsür ve Nejat İşler, Büyükada Splendid Palace’de basın mensupları ile biraraya geldi.
İstanbul’da geçen bir aşk hikayesini anlattığı ve şehri doğal bir plato olarak kullandığı filminde Ferzan Özpetek oyuncu kadrosunu bu kez tamamen Türk oyunculardan seçti.

Şehrin farklı mekanlarında çekimlerini sürdürdüğü, İstanbul’un başrolde olduğu filmin kadrosunda Halit Ergenç, Tuba Büyüküstün, Nejat İşler, Mehmet Günsür, Çiğdem Selışık Onat, Serra Yılmaz, Zerrin Tekindor, Ayten Gökçer, Reha Özcan, İpek Bilgin, Tuğrul Çetiner, Cemre Ebuzziya, Selim Bayraktar, Şerif Sezer, Nergis Öztürk, Rıza Kocabeyoğlu, Deniz Türkali yer alıyor.

istanbul-kirmizisi

Yapımcılığını BKM’nin üstlendiği, İmaj ve İtalya’dan R&C Produzioni ortaklığıyla çekimleri tüm hızıyla devam eden İstanbul Kırmızısı’nın basın toplantısında biraraya gelen Ferzan Özpetek ve oyuncular, filmdeki karakterleri üzerine kendilerine yöneltilen soruları yanıtladılar.

“OYUNCU KADROSUNU ROLLERE GÖRE SEÇTİM”

Ferzan Özpetek; “Tuba’nın meşhur olduğunu biliyordum ama bu kadar meşhur olduğunu bilmiyordum. Memo ile yıllar önce Hamam’da beraber çalışmıştık. Türkiye’de Mehmet’in star olduğunu gördüm. Nejat ile Adana’da beraber jürideydik. Halit ile bu film öncesinde biraraya geldik. Oyuncu seçimim tamamıyla isimler olmadan, sadece rollere uygun olmalarından oldu. Benim filmlerimde hep böyle olur. Çok küçük rollerde de çok büyük isimler var. Önemli olan şey rollere uygun olmaları.”

“Benim yaptığım her şeyde, yazdığım iki romanda da, filmlerimde hayatımdan bir şeyler hep var… Bu bir çok yazarın, yönetmenin yaptığı bir şey. İstanbul Kırmızısı tıpatıp hayatım değil, roman da değil. Kitaptaki belirli kişiler var. Ama değişiklikler çok. Romanın aynasını yapmaktan sıkılırdım.”

“Nejat filmde bir yönetmeni oynuyor. Ama ben miyim, değilim miyim onu da bilmiyorum. Mehmet ile Tuba benim hayatımdaki çok önemli insanları canlandırıyor. Halit tamamıyla yeni bir kişilik. 42 günlük çekimin 42 gününde de Halit hep var. İkimiz hep varız sette.”

“Sette çok uyumlu bir ortam ver. Kendinizi güvende hissediyorsunuz. Oyuncuların hiç biri bana yorgunluklarını hissettirmediler. Hepsine bir kez daha teşekkür ediyorum. Halit 42 günlük çalışma gününün 42’sinde de var. Sette ikimiz hep varız ama hiç bir gün yorgunluğunu hissettirmedi, zorluk çıkarmadı.”

“Tuba’yı görünce hemen çarpıldım. Kısa saçları tabii ki çok güzel ama çekimler de kısa saç her zaman zordur. Bizi biraz uğraştırdı. Çok kısa zamanda uzuyor çünkü. İtalya’dan çok güvendiğim bir saç bakımı yapan uzman geldi. 20 günde bir gelip Tuba’nın saçlarını aynı forma getirdi.”

“İTALYA’DA BASIN TOPLANTISI YAPMIYORUM”

İtalya’da basın toplantısı yapmadığını da söyleyen Ferzan Özpetek bu konuyla ilgili olarak da “Basın toplantısı yapmamızın sebebi size olan saygımızdan. Basına kendimizi kapatmamız gerekiyor. Filmin son bir kaç günü kaldı. Sizlerle biraraya gelelim istedik. Buraya geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İtalya’da çok yapılan bir şey değil. Bu sebeple İtalya’da basın toplantısı yapmıyorum.” dedi.

OYUNCULAR VE KARAKTERLERİ ÜZERİNE

TUBA BÜYÜKÜSTÜN: “İlk defa gerçekte olan bir karakteri oynuyorum. Ayrıca Ferzan’ın hayatında çok değerli bir kişi olması da benim için gurur verici. Sette herkes birbirine çok yardımcı. Beraber bir şey yaratıyoruz.

HALİT: “Benim için çok enteresan oldu. Ferzan’la buluştuk sonra ses çıkmadı. Bir süre sonra tekrar görüştük. Benim için gerçekten de çok önemli bir durum. Çok severek izlediğimiz ve beğendiğimiz bir yönetmenle çalışmak çok önemli bir tecrübe. Onun dünyasına giriyorsunuz. Ferzan’ın kendine has bir üslubu var. Zor bir set ama ne kadar yorgun olursak olalım ağzım kulaklarımda setten eve dönüyorum. Umarım iyi bir şey çıkar. Yüzde yüz güvenebildiğimiz bir yönetmenle çalışıyorum”.

MEHMET: “Ferzan’ın hayatındaki çok önemli bir kişiyi canlandırıyorum. Çok romantik tabi 20 sene sonra tekrar Ferzan’la çalışmak. Hamam filmine de 13 Mayıs’ta motor demiştik. Çok enteresan bir durum da “Hamam” filmindeki annem Şeref Sezer burada da annem. Bunu sonradan farkettik. Çok keyifli. Çok mutluyum. Canlandırdığım karakteri çok seviyorum. Biz çok heyecanlıyız.”

NEJAT:”Kafası karışık birini oynuyorum. Her zamanki gibi. Ferzan biliyor her şeyi o anlatsın. Ben oynadım. Değişik bir şey göreceksiniz.”

halit

tuba buyukustun

tuba buyukustun1

Synopsis:
Uzun yıllar yurtdışında yaşayan yazar-editör Orhan Şahin ünlü yönetmen Deniz Soysal’ın ilk kitabı üzerinde çalışmak için İstanbul’a gelir. Deniz zenginliğinin son demlerindeki ailesiyle birlikte bir yalıda yaşamaktadır. Orhan daha ilk günden kendini Deniz’in karmaşık ilişkileri, esrarengiz arkadaşları ve aile bireylerinin ortasında bulur kendini. Yıllar sonra döndüğü İstanbul’u yepyeni gözlerle keşfederken, unuttuğu duyguları yeniden yaşamaya başlayacaktır…

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.