Habertürk Muhabiri Bahar Bakır, Rus Büyükelçi’ye saldırı anlarını anlattı

Saldırganın silahı tavana doğrulttuğunu gördüm. Büyükelçi’nin de yerde yattığını gördüm.

Rus Büyükelçi Karlov’a düzenlenen saldırıda olay yerinde bulunan Habertürk Gazetesi muhabiri Bahar Bakır, o anları böyle anlattı:

“18:30’da Çağdaş Sanat Merkezi’nde Rus Büyük Elçiliği’nin ev sahipliğinde bir sergi vardı. 18:35’de Büyükelçii eşi ve basın müşavirleriyle salona geldi. Salonda yaklaşık 70 kişi vardı. Önce Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı konuştu. Ardından da Sayın Büyükelçi kürsüye çıktı. Yaklaşık bir dakika konuşmuştu ki arkasında olduğunu tahmin ettiğimiz ve tekbir getiren bir şahıs Suriye ve Halep’te sivilleri öldürdünüz, bu yanınıza kalmayacak şeklinde duyduğum bir cümle ile belinden çıkarttığı silahı Büyükelçi’ye ve salona yöneltti. Biz yere attık kendimizi. Sergi salonundan koşarak indim. Benimle birlikte yere düşen yaralılar olduğunu gördüm. Ben sergi salonuna girerken sadece X-ray’den geçtim. Çantamı bıraktım ama onun dışında üst araması olmadı. Sergi salonunda Çağdaş Sanatlar Merkezi’nin güvenlik mensupları bulunuyordu ama Büyükelçi’nin koruma ekibi yoktu diye gördük.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.