Google’ın yeni yapay zekası geliyor

Google’ın geliştirdiği yeni yapay zeka, kendini eğiterek fotoğraflarınıza “başka bir gözle” bakacak!

Fotoğraf uygulamaları resimlerdeki objeleri bulmanıza yardım edebiliyor ama bu resimlerin paylaşmaya değer olup olmadığını söylemiyor. Şimdilik bu konuda kendi fikrinizi kullanmak zorundasınız ama Google’ın geliştirdiği yeni yapay zeka yakında size bu konuda yardım etmeye başlayabilir.

Google, üzerinde çalıştığı bir Nöral Görsel Değerlendirme (NIMA) sistemi hakkında detayları açıkladı. Bu sistem, hem teknik hem de estetik olarak sevme olasılığınıza göre resimleri puanlıyor. Sistem, fotoğraf yarışmaları gibi yerlerdeki fotoğraflardan ve bunlara verilen puanlardan kendini eğitiyor.

Sistem, eğer varsa referans fotoğraflar kullanabiliyor ama ideal hedef bir fotoğraf yoksa istatistiksel modelleri de kullanabiliyor.

Sonuç olarak bu sistem, fotoğrafları değerlendirirken insanlarınkine benzer bir yargı kullanmış oluyor. Bu da fotoğrafçılık uygulamaları için birçok avantaj demek. Örneğin, çektiğiniz yığınla fotoğrafın arasından bulanık veya güzel bir açıdan çekilmemiş fotoğrafları eleyip hemen en iyisine ulaşmanızı sağlayabilir.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.