Google’ın yeni telefonları geleceği etkileyecek bir ilk ile geliyor

Google’ın yeni telefonları Pixel 2 ve Pixel 2 XL, diğer telefonlarda olmayan, belki de geleceği etkileyecek bir ilk ile geliyor!

Google’ın yeni telefonları Pixel 2 ve Pixel 2 XL’yi SIM kartsız kullanmak mümkün olacak. Project Fi üyeleri, cihazlardaki dahili eSIM’ler sayesinde mobil hesabınıza oturum açabilecekler. eSIM teknolojisi, şimdiye kadar hiçbir telefonda kullanılmamıştı.

LTE destekli tabletler, akıllı saatler ve diğer mobil özellikli giyilebilir teknolojiler için geliştirilen teknoloji, Project Fi ürün müdürü Joy Xi’ye göre sizi büyük bir zahmetten kurtarıyor. eSIM sayesinde mağazaya gidip SIM kart alıp, telefonunuzun minicik SIM slotuna yerleştirmekle uğraşmanıza gerek kalmıyor.

Xi’ye göre Google Store’dan veya Fi üzerinden satın alınan tüm Pixel 2 cihazları, eSIM’i kullanma seçeneğini görüyorlar.

Bu yeni işlev ABD’de yaşamayan kullanıcıları şimdilik pek ilgilendirmese de, bir ilk olması açısından önemli. SIM kartlarını çoğumuz sürekli olarak değiştirmese de, bazı telefonlarda bu iş zahmetli olabiliyor. Google’ın eSIM’i kendi ağında kullanmaya başlamasıyla diğer sağlayıcılar, teknolojiye ve SIM’siz geleceğe daha sıcak bakmaya başlayabilir.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.