Google Maps, artık uzayı da ekranlarımıza getiriyor

Dünya’nın her yerini inceleyebilmemizi sağlayan Google Maps, artık uzayı da ekranlarımıza getiriyor.

Google, verileri NASA ile iş birliği yaparak elde etti. Yeni özellikle birlikte, oturduğunuz yerden uzayda dolanabilir, Uluslararası Uzay İstasyonu’nun içini gezebilir, uyduların üzerindeki kraterlere verilen isimlerin kökenini öğrenebilirsiniz. Ayrıca, Uluslararası Uzay İstasyonu’nun içini incelerken bazı bölümlerin ve cihazların adını öğrenebiliyorsunuz. Uzayda belirli bir yerin adını yazıp arama yapamıyorsunuz fakat gezegenlere ve uydulara tıklayarak yüzeylerindeki farklı yerlere bakabiliyorsunuz. Üç boyutlu görseller döndürülebildiği için güneşin nereye vurduğunu, nerenin karanlıkta kaldığını görebiliyorsunuz.

Uluslararası Uzay İstasyonu’nun modülleri arasında gezinirken astronotların egzersiz yaptığı yerleri, ne tür yemekler yediklerini, deneyleri nerede yaptıklarını öğrenebilirsiniz. Avrupa Uzay Ajansı’ndan (ESA) Thomas Pesquet adlı astronot, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda geçirdiği 6 ay boyunca fotoğraflar çekerek projeye katkıda bulunmuş oldu. Pesquet, “UUİ’de geçirdiğim 6 ay boyunca, uzayda olma hissini tam olarak tasvir eden fotoğraflar çekmek için uğraştım.” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.