Genç Pehlivanlar, 66.Berlin Film Festivali’nde

66.Berlin Film Festivali’nin ‘’Generation Kplus’’ yarışma bölümüne seçilen ilk Türk belgeseli Genç Pehlivanlar basın toplantısı, belgeselin yönetmen ve yapımcısı Mete Gümürhan’ın ev sahipliğinde Feriye Palace’ta gerçekleşti.

İlk kez ailelerinden ayrılan ve bir gün güreş dalında dünya şampiyonu olmayı hedefleyen çocukların hikayelerinin anlatıldığı, Kültür Bakanlığı destekli “Genç Pehlivanlar” belgeseli fragmanı yarışma öncesi basın mensuplarıyla buluştu.

Çekimleri Amasya’da gerçekleşen “Genç Pehlivanlar” belgeseli, Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelip Güreş Eğitim Merkezi’ne yatılı olarak yerleşen çocukların başlarından geçenleri anlatıyor. Belgesel’in yönetmen ve yapımcısı Mete Gümürhan belgeselle ilgili olarak ‘’ Genç Pehlivanlar bir spor belgeseli değil, çocukların mücadelelerini anlatan hayatlarından kesitler aktaran bir belgesel’’ dedi.

Mete Gümürhan, Genç Pehlivanlar’ın çocuklarla yetişkinleri, bedenle toplumu, kırsalla şehri, gelenekselle modern olanı, duygusalla komediyi, kısacası pek çok zenginliği bir arada barındıran çok katmanlı bir belgesel olduğunu da sözlerine ekledi. En güçlü olanın hayatta kaldığı düzende ailelerine ve dış dünyaya karşı kendilerini kanıtlamak için yan yana mücadele eden ama aynı zamanda da rakip olan bu genç pehlivanların azimli hikayesinin biz yetişkinlere tüm zorlukları birbirimize güvenerek ve inanarak aşabileceğimizi hatırlatan Mete Gümürhan, bu belgeselle birlikte ülkemizin ve ata sporumuz olan güreşin tanıtımının önemine de dikkat çekti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.