GASSAL vizyonda

Merakla beklenen drama&gerilim türündeki Gassal’ın vizyona girmesine sayılı günler kaldı. 18 Aralık’ta sinemaseverlerle buluşacak olan filmin başrollerini Ayhan Eroğlu ve Nilay Olcay üstleniyor. İnsanların kendi iç dünyalarının yüzleşmelerine sahne olan Gassal’da Ayhan Eroğlu işi ölü yıkamak olan karaktere hayat veriyor. Sağlıklı bir insan meslek olarak Gassal olmayı seçer mi? Ölülere bu kadar yakın olmak, birçok defa ölümle yüzleşmek bir insana ne hissettirir? Merak unsurunu had safhada tutan gerilim yüklü sahnelerle bu soruların cevapları bir bir gün ışığına çıkıyor. Yalnız yaşayan Gassal Abbas ölülerle kurduğu dünyası sayesinde hayata bağlanıyor. Aynı zamanda Türk korku sinemasının başarılı senaristlerinden olan Yönetmen Alper Kıvılcım, yönetmenlik koltuğuna ilk kez oturduğu Gassal filminin fragmanıyla ilgili sinemaseverlerin yaptığı “Alfred Hitchcock’un Sapık filmini çağrıştırıyor. Gassal rolündeki kişi ile annesi arasındaki bağ, Norman Bates’in annesi ile olan diyaloğuna benzerlik göstermekte” yorumlarına verdiği yanıtlarla aynı zamanda korku sineması takipçilerine Gassal hakkında bir ipucu da vermiş oluyor.

gassal

FİLMİN KONUSU

Gassal Abbas ücra bir köydeki evinde kendi başına yaşamaktadır. Evin en alt katını gasilhane olarak kullanan Abbas burada köyün erkek ölülerini yıkar ve kefenler. Şehir hayatından bıkan Akay’ın yolu Abbas’ın yaşadığı köyden geçer. Akay’ın ilk başta bir tek gece için misafir olacağını sanan Abbas durumun gidişatından huzursuz olur ama kendini bu gidişattan alamaz da… Annesinin kâbusu Abbas’ın peşini bırakmazken an ve an yaşanan gelişmeler her şeyin açıklığa kavuşmasını sağlayacaktır. Kim masum ya da kim daha kötü anlamanın tek yolu yüzleşmektir… Bu yüzleşme seyirciye korku ve gerilim dolu anlar yaşatacaktır.

YouTube video

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.