Game of Thrones’a korsan önlemi!

Game of Thrones’un altıncı sezonu öncesi, diziyi korsandan korumak için önemli bir karar alındı.

Tüm dünyada gördüğü ilgi sebebiyle korsan sektörün de ilgi ile takip ettiği bir dizi olan “Taht Oyunları” (Game of Thrones) arka arkaya her yıl en fazla korsan dağıtımı yapılan dizi oldu.

Yapım şirketi HBO, Nisan sonunda yayınlanmaya başlanacak altıncı sezon öncesi ise bu korsan durumuna bir çare buldu.

ELEŞTİRMENLERE KOPYA VERİLMEYECEK

İlk defa eleştirmenler için dizi önceden gönderilmeyecek ve eleştirmenlerin de diziyi, herkes ile aynı zamanda izlemesi gerekecek. HBO program başkanı Michael Lombardo’nun Entertainment Weekly’ye söylediğine göre “artık inceleme için kopyalar olmayacak.”

Bunun büyük bir değişiklik olduğu söylenebilse de, beşinci sezon öncesinde yaşananların ardından bu karar oldukça anlaşılır. Geçtiğimiz yıl, sezon galası öncesinde sezonun ilk dört bölümü korsan olarak yayınlanmıştı.

Dizinin yayın sonrası korsan dağıtımlarını durdurmak mümkün olmasa da, HBO, yeni sezonun sırlarının, şov yayınlamaya başlamadan önce internete düşmesini engellemek istiyor.

Hayranlar ve eleştirmenler, sezonun ilk bölümünü 24 Nisan’da izleyebilecek.

YouTube video

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.