Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek’ten derbi açıklaması

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, güvenlik gerekçesiyle ertelenen Fenerbahçe derbisini 28 Nisan tarihinde oynamak istediklerini söyledi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, ertelenen Fenerbahçe derbisinin tarihi hakkında konuştu.

TRT Spor’a konuk olan Galatasaray Başkan Dursun Özbek, önemli açıklamalarda bulundu.

Özbek’in açıklamaları şu şekilde:

“TEHDİT ARTINCA ERTELENSİN DEDİK”

Derbi öncesinde ihbarlar bize ilk olarak erteleme olarak iletildi. Derbi 50 bin kişi için hazırlanmıştı. Tüm biletler satıldı. 5 bin kişi stadyumdaydı. Seyircisiz oynama hususu bir anda gündeme gelince seyirci de demoralize oldu ve şaşırdı. İhbarın niteliği bir kademe daha yükseldi ve seviyesi yükseldi. Bunun üzerine biz de talep ettik. Bu kadar risk varken bu maçı erteleyelim dedik. Fenerbahçe Kulübü ile de konuştuk. Seyircisiz bile statta 4 bin kişi çalışıyor. Terörün odak noktasından çıkmak istedik. Onlar da hemfikir oldu.

“28 NİSAN OLMAZSA OLMAZIMIZ”

Derbinin yeni tarihi ile ilgili pazartesi günü toplantı olacak ve tarih belirlenecek. Bunu söylemek de bir sıkıntı görmüyorum. Benzer şartlar olmalı. Fenerbahçe kulübü Braga’daydı. 4-4,5 saatlik bir uçuştan geliyor. Deplasmandan geliyor. Cuma günü geliyor ve pazar günü de derbi oynanacak.

Tespit edilecek tarihin yine benzer şartları sağlayacak bir tarih olması lazım. Fenerbahçe yine deplasmandan dönmeli ve Galatasaray da içeride oynadığı bir hafta olmalı. Trabzon dönüşüyle denk gelmeli. Buna uyan tek tarih nisan ayı içerisinde.

28 Nisan bizim için en uygun tarih. Burada da öncelik hakkımız olduğunu düşünüyorum. 28 Nisan bizim olmazsa olmazımız. Benzer şartlar olması gerekli. Bunu Galatasaray’ın deplasman dönüşüne getirirseniz bize zarar olur. Başka bir alternatif görmüyorum. Fenerbahçe ile bu konuyu konuşmadık. Pazartesi yapılacak toplantıda TFF yeni tarihi belirler.

YILDIRIM’IN SÖZLERİ HAKKINDA

Dursun Özbek, Aziz Yıldırım ile ilgili yöneltilen bir soru üzerine ise, “Sayın Aziz Yıldırım’ın derbi günüyle ilgili videosunu gördüm. Yorum yapmak istemiyorum. Yıldırım, Vitor Pereira ile istediğini görüşebilir. Ancak o sözlerin ne TFF’yi ne de beni etkilediğini sanmıyorum” ifadelerini kullandı.

UEFA KARARI

UEFA’dan aldıkları 1+1 men cezası ile ilgili de konuşan Özbek, şunları söyledi; “Savunmayı yaparken, bize çok enteresan bir şey söylendi. Eğer bize doğruları anlatsaydınız, size verilen süreyi uzatırdık dediler. Ben kimseyi suçlamıyorum burada. 2014’te yapılan görüşmelerde UEFA’ya yanlış bilgiler sunulmuş.

UEFA’nın mevzuatında mağazacılık ile ilgili yazanlar belli. Biz burada hata yapmışız. Onların aksi yönde hareket etmişiz.

Ancak CAS’a yapacağımız savunmada şansımız olduğunu düşünüyorum. Orada bir artırım olmuyor ama azalma ihtimali de aşağıya doğru gidiyor. İstediğimizi alacağımıza inancım yarı yarıya. Galatasaray’ın aldığı cezayı ortadan kaldırmak için tüm gücümüzü kullanıyoruz.”

BURAK’IN GİDİŞİ

Ekonomik açıdan düzelmek için futbolcu satmayacaklarını sözlerine ekleyen Başkan Özbek, “Yeni kaynaklar yaratmak için çabalıyoruz. Takımımızın yaşlandığı bir gerçek. Çekirdek kadroyu tutarak, onları taze ve genç yeteneklerle desteklemek istiyoruz. Gitmeyi düşünen futbolcu yok. Böyle bir istek de yok. Burak Yılmaz’ın dışında da ayrılmak istediğini söyleyen olmadı. Burak da kariyeri için gitmek istedi” diye konuştu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.