Filinta’da heyecan bitmiyor

Yapımcılığını ES Film’in yaptığı, Cuma akşamları TRT’nin nabzını tutan sevilen dönem aksiyonu Filinta ‘Bin Yılın Şafağında’nın dün akşam yayınlanan 51.bölümünde yine Osmanlı’ya karşı, Osmanlı içinde oynanan oyunlar gündeme geldi.

Sultan Abdülhamid’in ön görüsüyle Gizli Teşkilat ekibi, Filinta Mustafa ve Bıçak Ali’nin, Barış Konferansında çıkacak bombalı saldırıya karşı amansız mücadeleleri, Osmanlı’nın adım adım Rus Harbine zorlanması, oyunların bozulmaya çalışılması… Kendi menfaatlerini düşünen Paşaların, Osmanlı içinde kurdukları Gizli İstihbarat biriminin atakları… Yüceler Meclis Efendilerinin oyunlarıyla gelen görev değişikliğindeki yeni hayata geçirdikleri planları…Ve Leyla, Farah ve Süreyya’nın hikâyeleri dün gecenin önemli konuları arasındaydı.

Yönetmenliğini Osman Kaya’nın üstlendiği dizinin dün gece yayınlanan bölümünde olanlar:

Leyla’dan dişi plan harekatı ve Farah’ın saf değiştirmesi…

Yüce Efendi Miloş sayesinde ‘Muhbir’ damgası yemekten kurtulan Leyla’nın yerine, Farah ‘Muhbir ‘ ilan edilir. Leyla kendinin aklanmasıyla Mustafa’ya yakınlaşır. Farah ise kendisini içeride ziyaret eden Efendi Miloş’un ‘Senin yerin benim yanım. Mustafa asla sana inanmayacak. Mustafa bana ulaşabilmek için senin aşkını kullandı!’ sözlerine iyice hırslanır. Dişiliğini kullanıp, gardiyan Fethi’yi kandırarak ve onu iyice hırpalayıp oradan kurtulur ve soluğu Mustafa’nın evinde alır. Leyla’nın kafasına silah dayayan Farah’a inanmayı çok isteyen Mustafa, yine de şüpheler içinde ona silahını doğrultur ve ‘Masumsan gerçekler ortaya çıkacaktır.’ der. Farah, Mustafa’nın silah doğrultulmasını kendisine yediremez ve ardından Leyla’nın da, ‘Kocamdan uzak dur! Ben hamileyim, onun çocuğunu taşıyorum’ sözleriyle iyice umudunu kaybederek Efendi Miloş’a gider. Artık onun haklı olduğunu kabullenmiştir.

Padişah’ın temkini ile Savaşa bakışı…

Rus ve İngilizlere Tersanede düzenleyeceği Barış Konferansı öncesinde saldırı yapılacağı ve yine Osmanlı’yı bir savaşa çekeceklerini düşünen Sultan Abdülhamid Han, Filinta Mustafa ve Bıçak Ali’yi Sefirleri korumak için görevlendirdi. Rus Sefirine suikast düzenleneceğini düşünen Padişah, yapılan planın İngiliz Sefirine de olduğunu anlayarak, ikisini de koruma altına aldı. Sonrasında Sefirleri huzuruna kabul eden Sultan, Osmanlı’nın adım adım çekilmeye çalışıldığı Rus Harbine karşı düşüncelerini açıkladığı ve barışın yanında olmasıyla birlikte, savaş konusundaki konuşması ile dikkatleri çekti. Ve Sultan iki Sefire de; ‘Bizim savaştan kaçtığımız yok. Ama barış istiyoruz. Savaş durumu olduğunda kanımızın son damlasına kadar ülkemiz için onu akıtırız. Şunu bilin ki eğer sağınızda, arkanızda bir durum olursa biz mesul değiliz. Biz tam tersine sizi koruyoruz’ dedi. Ve iki ülkeye telgraf çekerek bu tehlikeyi onlara bildirerek haklı çıktı. Ve böylece Akbar Eyyam’ın bu planı işlemedi.

Miloş’tan Ali’ye mektupla ‘Akbar’ı bul ve öldür mesajı’

Akbar Eyyam, namı diğer Edmond Sultan, hamile olan Süreyya’yı kaçırarak, Ali ile kedinin fare ile oynadığı gibi oynuyordu. Miloş’un, ‘Süreyya Akbar’ın yani Edmond Sultan’ın elinde, yaşıyor. Ve Süreyya sadece seni seviyor. Git ve onu kurtar ve Akbar’dan kurtul.’ diye Ali’ye mektup gönderen ve yerini açık ettiğini anlayan Akbar, Tütün Fabrikasında Ali’yi bekler. Ve ona büyük bir tuzak kurar. Filinta Mustafa ise kendilerini yakalamayı isteyen Paşalardan Rüştü ve Redif Paşalara mesaj gönderip, kendilerinin Tütün Fabrikasında olacağını bildirir. Gizli tünel yoluyla Akbar’a ulaşan Mustafa ve Ali, Süreyya’ya ulaştıklarını sanırken Süreyya yerine, bombalı bir kadınla karşılaşırlar. Akbar kaçmıştır. Dışarıda ise Paşaların askerleri ve Kardeşlik Teşkilatı birbirine girmiştir. Bombayı kadından kurtaran ikilimiz Süreyya‘ya ulaşamamış ve Ali, son dakika patlamada duyma kaybına uğrayıp yaralanmıştır.

Paşaların kurduğu Osmanlı İstihbaratı tehlikesi…

Meşrutiyetçi Paşalardan Rüştü Paşa, Tütün Fabrikası patlaması ve çatışmadan dolayı Redif Paşa’yı suçlamış ve ardından kendi Osmanlı İstihbarat Örgütünü kurarak Nijad Muhtar (Sedat Mert) adında bir amiri de başına getirmiştir. Fakat, Filinta Mustafa ve Bıçak Ali’den kurtulmayı beklerken bilmediği şey, Nijad Muhtar’ın da Yüceler Meclisinin bir üyesi olduğudur.

Akbar Eyyam’dan, Efendi Miloş’a çelme… Yeni Efendi artık Cemil!

Akbar Eyyam Yüceler Meclisindeki statüsünü kullanarak Efendi Miloş’u saf dışı bırakıp, üyeler ile yaptığı oylama ile Osmanlı Teşkilatının ve Meclisin başına Efendi Cemil’i getirdi. Ve ardından evlat acısını çekmesini istediği Efendi Miloş ile ilgili yeni planını yaptı ve Nijad’ı çağırarak görevini açıkladı: ‘Leyla’yı öldüreceksin. ’ Efendi Miloş da Leyla’yı uyararak ‘Yaşamak istiyorsan, dediklerimi yapacaksın.’ diyerek kendi planlarını devreye soktu. Efendi Miloş’un planlarının neler olduğu ve Leyla’nın bunları nasıl gerçekleştireceği gelecek haftanın konuları arasında.

Ali, Akbar tarafından vuruldu…

Karısı ve bebeğini kurtarmak için bombaların içine atlayan ve her türlü tehlikenin içinde Akbar Eyyam’ın peşine düşen Ali, Filinta Mustafa ile tam onu yakalayacakları anda yine elinden kaçırdı. Ve izini sürdüğü bir hangarda Akbar tarafından sırtından vuruldu. Ali’nin büyük aşkı ve inancı, onun yaşamasını sağlayacak mı? Filinta Mustafa onu bulacak mı? Ali, hamile eşi Süreyya’yı Akbar’ın elinden kurtarabilecek mi? Bütün bu soruların cevapları Filinta ‘Bin Yılın Şafağında’nın 25 Mart Cuma akşamı yayınlanacak 52. bölümünde…

Başrollerinde, Onur Tuna, Berrak Tüzünataç, Nur Fettahoğlu, Cem Uçan, Suavi Eren, Hakan Yufkacıgil, Asena Tuğal, Ebubekir Öztürk, Birsen Dürülü, Engin Yüksel, Nurşim Demir, Selin Deveci, Uğur Yıldıran, Yiğit Uçan, Mustafa Yıldıran, Uğur Taşdemir, Ufuk Kaplan, Hakan Kurtaş, Demet Tuncer, Alper Yakıcı, Umay Anadolu Kaboğlu, Berk Güneşberk, İnci Şen, Uğur Uludağ, Hazım Körmükçü, Kıvanç Kılınç, Ahmet Mekin ve bu hafta diziye katılan oyuncu Sedat Mert’in yer aldığı Filinta ‘Bin Yılın Şafağında’, 25 Mart Cuma ve her Cuma Saat 20:00’de TRT 1’de!

Filinta 52. Bölüm Fragmanı:

YouTube video

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.