Filinta ‘Bin Yılın Şafağında’ heyecan bitmiyor

Es Film’in yapımcılığını üstlendiği TRT’nin sevilen dizilerinden Filinta ‘Bin Yılın Şafağında’ dizisinin dün akşamki bölümü izleyicilerine nefis bir Cuma akşamı yaşatarak onları yine ekrana bağladı.

Filinta Mustafa (Onur Tuna) ve Farah (Berrak Tüzünataç) arasındaki gerilim filmlerini aratmayacak nefis sorgulama sahneleri, Süreyya’nın (Nur Fettahoğlu) Bıçak Ali’ye (Cem Uçan) attığı tokat, Padişah’ın (Bülent Alkış) Osmanlı’yı çökertmek isteyen dış mihraklar için yaptığı zeki planları, Yüce Meclisin Kardeşlik Teşkilatının başı olarak seçtiği Boris Zaharyas’ın (Serhat Tutumluer) onayı ile seçilen yeni Padre’nin, Celal (Rıza Kocaoğlu) oluşu ve onun bu göreve sevinmesine fırsat vermeden, zaafları olan Farah’la onu vurması gecenin en çarpıcı sahneleriydi.

Ekranların sevilen dizilerinden Filinta ‘Bin Yılın Şafağında’, gerek görsel efektleri, gerekse tekniği dünya standartlarıyla yarışan sinema kalitesiyle, dün geceki bölümü ile sevenlerine yine farklı bir Cuma gecesi yaşattı.

Onur Tuna ve Berrak Tüzünataç’ın gerilimli anları..
Berrak Tüzünataç’ın canlandırdığı casus kadın savaşçı Farah karakterinin, hapiste Filinta Mustafa (Onur Tuna) ile karşılıklı sorgu sahnesi geceye damgasını vurdu. Padişah’ın kızının ve Kadı Gıyaseddin’in çocuklarının kaçırılmasının baş mimarlarından casus savaşçı kadın Farah’ı konuşturmak için farklı sorgu teknikleri ve yöntemleri deneyen Gizli Teşkilat’ın başındaki Filinta Mustafa ve Farah’ın bu sahneleri tam bir gerilim filmi tadındaydı.

Nur Fettahoğlu’ndan okkalı bir tokat…
Dizinin bir diğer önemli karakterlerinden Süreyya’nın (Nur Fettahoğlu) dizide evleneceği Bıçak Ali karakterindeki Cem Uçan’a attığı okkalı tokat sosyal medyada sevenleri tarafından en çok konuşulan sahneler arasında yer aldı. Süreyya’nın, Padişah’ın (Bülent Alkış) kendisini Osmanlı’yı düşman güçlerden kurtarmak için yaptığı zeki planlarının yanında olan güvenilir ismi olarak seçilmesini, bir türlü nişanlısına açıklayamaması ve yaşadıkları tartışma, Bıçak Ali’nin yüzüne atılan bir tokada mal oldu.

Rıza Kocaoğlu’nun zor anları…
Dizide Psikopat Celal karakterini canlandıran Rıza Kocaoğlu, gücüne güç katacak bir görevi alarak, ‘Kardeşlik Teşkilatı’nın yeni Padre’si oldu. Diğer taraftan, bu göreve gelmesini onaylayan Boris Zaharyas (Serhat Tutumluer) tarafından, daha ilk andan itibaren zor anlar yaşamaya başladı. Çünkü gücün ve Yüce Meclisin her şeyden önemli olduğunu iyi bilen Boris tarafından, kendisine içten bir zaafı olduğu Farah (Berrak Tüzünataç) ve Filinta Mustafa’nın hayatlarının önemsiz ve yok edilebileceği tehdidi ile karşılaştı.

Muhteşem üçlü bir arada
Geçtiğimiz sezon Osmanlı’nın başına belalar açan, Filinta Mustafa ve ekibi tarafından yakalanan, Haritacı Şifahi (Mustafa Uzunyılmaz), Uzun Tüfek (Özcan Varaylı) ve Bekri (Ebubekir Öztürk), özgürlükleri için, Filinta Mustafa ve ekibiyle bir anlaşma yapmayı kabul ettiler. Onların Osmanlı için yapacakları, dizinin bir sonraki bölümünün sürprizleri arasında…

Yönetmenliğini Osman Kaya’nın üstlendiği, başrollerinde, Onur Tuna, Berrak Tüzünataç, Serhat Tutumluer, Rıza Kocaoğlu, Nur Fettahoğlu, Cem Uçan, Mustafa Avkıran , Suavi Eren, Hakan Yufkacıgil, Bülent Alkış, Kamil Güler, Asena Tuğal, Mürşit Ağa Bağ, Yosi Mizrahi, Wilma Elles, Ercan Demirel, Serhan Ernak, Kemal Zeydan, Ebubekir Öztürk, Ceyhun Ergin, Emre Canpolat, Engin Yüksel, Selin Deveci, Sencer Serta Çakal, Uğur Yıldıran, Burcu Çoban, Gülşah Şahin, Yiğit Uçan, Mustafa Yıldıran, Gurur Çiçekoğlu, Batın Deniz Uçan, Şahin Karakuş, Özgür Onan, Yavuz Sepetçi, Duru Alkış, Bartuğ Bedirhan Yayla ve Muhammed Kerem Şahin’in paylaştığı Filinta ‘Bin Yılın Şafağında’ dizisi 31. Bölümüyle 16 Ekim Cuma ve her Cuma TRT1’de…

YouTube video

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.