Fenerbahçe kendi sahasında Galatasaray’a yenilmezlik serisini 18 maça çıkarttı

Spor Toto Süper Lig’de 11. haftanın en önemli mücadelesinde derbi maçta Fenerbahçe sahasında Galatasaray’ı Hollandalı yıldız golcüsü Robin van Persie’nin golleriyle 2-0 mağlup etti.

Süper Lig’de haftanın maçında Fenerbahçe, ezeli rakibi Galatasaray’ı Şükrü Saracoğlu Stadı’nda konuk etti.

Karşılaşmaya çok etkili başlayan sarı-lacivertliler, ilk dakikalardan itibaren Galatasaray karşısında büyük üstünlük kurdu.

Son paslarda aradığını bir türlü bulamayan ev sahibi ekip, kilidi 45. dakikada Van Persie’nin şık golüyle açtı. Galatasaray’a karşı ilk golünü atan Hollandalı, ilk yarının son dakikasında takımını 1-0 öne geçirdi.

İkinci yarıda da oyun üstünlüğünü büyük ölçüde kabul ettiren Fenerbahçe, 77. dakikada penaltı kazandı. Serdar Aziz’in ceza sahasındaki hatasını iyi değerdiren Josef De Souza, topu kaptı. Süper Lig’de ilk maçına çıkan Serdar Aziz, rakibini düşürdü ve penaltıya neden oldu.

Topun başına geçen Van Persie, 78. dakikada farkı ikiye çıkardı ve karşılaşmanın skorunu belirledi.

Bu sonucun ardından puanını 21’e çıkardan sarı-lacivertliler, 4. sıraya yükselerek ezeli rakibinin önüne geçmeyi başardı.

17 yıldır Kadıköy’de galibiyet göremeyen Galatasaray, bir kez daha evine boş döndü.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.