Fenerbahçe Hollanda’dan puanla döndü

UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele eden temsilcimiz Fenerbahçe, A Grubu 4. hafta maçında Ajax ile karşı karşıya geldi.

Amsterdam Arena Stadı’nda oynanan karşılaşma 0-0 eşitlikle sona erdi.

Alınan bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 5 yaparken, Ajax ise 3 puana çıktı.

Bir sonraki karşılaşmalarda sarı-lacivertliler Molde’ye konuk olacak. Hollanda temsilcisi Ajax da Celtic deplasmanına gidecek.

PEREIRA’DAN TEK DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi A Grubu dördüncü maçında Hollanda temsilcisi Ajax’la deplasmanda oynadıkları maçta takımında tek değişiklik yaptı.

Portekizli teknik adam, Amsterdam Arena’da oynanan karşılaşmada takımını, Spor Toto Süper Lig’de 1-0 kazandıkları Osmanlıspor maçına kıyasla ilk 11’de bir değişiklik yaparak sahaya sürdü.

Pereira, sakat olan Lazar Markovic’in yokluğunda ilk 11’de Luis Nani’yi oynattı.

Portekizli teknik adam sakatlıkları süren Markovic, Abdoulaye Ba ve dizinden operasyon geçiren Caner Erkin’in yanı sıra son antrenmanda sakatlanan Brezilyalı kaleci Fabiano Ribeiro’yu Ajax maçının kadrosuna almadı.

BAZOER’İ 11’DE SAHAYA SÜRDÜ

Ajax ise sakatlıkları bulunan Boer ve Dijks’tan yoksun sahaya çıktı. Dijks’ın yerine Viergever’i tercih eden teknik direktör Frank de Boer, sakatlığı geçen Bazoer’u da ilk 11’de oynattı.

FENERBAHÇE HIZLI BAŞLADI

Sarı-lacivertliler Amsterdam Arena’daki mücadelede ilk dakikalarda sahanın hakimiydi. Nani ve Hasan Ali’nin ortalarında gole yaklaşan Fenerbahçe, savunmayı geçemedi.

İlerleyen bölümde Ajax da dengeyi sağlayınca karşılaşma daha çok orta alan mücadelesi şeklinde geçti. Sarı-lacivertliler önemli fırsatlar yakalayamazken, rakibine de şans vermedi.

EL GHAZİ SAKATLANDI

Ajax’ta genç yetenek El Ghazi, maçın 30. dakikasında topsuz alanda sakatlandı. El Ghazi tedavisinin ardından oyuna döndü ancak tekrar kendisini yere bırakınca yerini Lasse Schöne’ye bıraktı.

İlk yarıda tempolu bir oyun olmadı ve takımlar soyunma odasına 0-0 beraberlik ile girdi.

BİR SAKATLIK DAHA!

Ev sahibi Ajax, ikinci devreye etkili başlayan taraf oldu. Fenerbahçe orta alanda pas yaparak çıkmaya çalışsa da Ajax’lı oyuncular pres uygulayarak sarı-lacivertlileri baskı altına aldı.

Geçen 10 dakikanın ardından takımın yıldızlarından Viktor Fischer de sakatlandı ve yerine Amin Younes dahil oldu

HAMLE SIRASI PEREIRA’DA…

İkinci devrede etkisiz bir görüntü çizen Fenerbahçe’de teknik direktör Vitor Pereira’nın ilk hamlesi Fernandao oldu. Portekizli çalıştırıcı 64. dakikada Luis Nani’yi kenara alırken, Fernandao’yu sahaya sürdü.

Temposuz oynanan maçta biraz hareketlenen sarı-lacivertliler Van Persie ile ileride bulduğu şansları etkili hale getiremedi. Pereira 75’te bu kez Diego’nun yerine Ozan Tufan’a şans verdi.

FENERBAHÇE 3 NET FIRSATI KAÇIRDI

Gol arayan Fenerbahçe’nin son kozu 80’de Van Persie’nin yerine Volkan Şen oldu. Volkan’ın oyuna girmesinin ardından sarı-lacivertliler 3 gol pozisyonuna girdi.

Alper’in sağdan ortası arka direkte bomboş olan Volkan’a geldi. Volkan topun gelişine vurmak isteyince şutu kötü bir şekilde yön değiştirdi.

Devamında dakikalar 82’yi gösterdiğinde yine inanılmaz bir gol kaçtı! Sağdan Gökhan topu taşıdı. Penaltı noktasında Alper kontrol etmek isterken ayağından açtı. Altıpas içinde Fernandao vurdu ancak top direği yalayarak auta gitti. Pozisyonlar dinmedi.

Saniyeler sonra Hasan Ali gollük fırsatı değerlendiremedi. Volkan Şen soldan ara pasıyla ceza alanına girdi. Arka direğe ortasını yaptı. Hasan kafayı vurdu ancak top kalecide kaldı. Mücadelede başka pozisyon olmadı ve 0-0 sona erdi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.