Fatih Terim: Böyle kötü bir başlangıç beklemiyordum

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. maçında A Milli Takımımız’ın Ukrayna ile 2-2 berabere kaldığı maçın ardından Fatih Terim maçı ve grubun genel durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

İşte Fatih Terim’in açıklamaları;

“BÖYLE KÖTÜ BAŞLANGIÇ BEKLEMİYORDUM”

istesekte etkileniyorlar bu bir gerçek. Konya seyircisine teşekkür ediyorum. Oyuncularımızı yanlarında olmaları bizi de kendimize getirdi ve 2-0’dan 2-2’yi bulduk. Hatta 3-2 veya 4-2’yi bile bulabilirdik. Git geli çok olan bir maç oldu. Felsefe olarak bir değişiklik olmadı. Böyle kötü bir başlangıç beklemiyordum ilk 45 dakika için… Düşünüyorum ama bir kaç oyuncumuzun etkilendiği görülüyor.

“MÜMKÜN OLSA…”

Devre arası daha rahat oyuncu değişikliği yaparım diye bekledim. İki oyuncu birden değiştirdim. Mümkün olsa daha zamanında daha doğru kullanabilseydik kulübeyi daha iyi olabilirdi. İkinci yarı oyuna girenlerde çok koştular çok mücadele ettiler. Rakibimiz diğer maçta son dakikalarda 2 gol bulmuş bakalım neler olacak.

“BAZI OYUNCULAR ETKİLENMİŞ”

Hakan Çalhanoğlu biraz etkilenmiş gibi Valla görülen o uzak tuutmaya çalışıyoruz ama demek olmadı. İlk 45 dakika kötü oynadı ve bizim en etkili oyuncularımızdan birisi… Rakipten 7 km az koşmuşuz. Açıkcası konuşmadım sormadım bunu konuşacağız ama malesef etkilenmiş görünüyorlar. Biz böyle bir teşhis koyduk arkadaşlarımızla… Değişiklikleri yaparken bir çoğunun yüzünden o ifadeyi görüyorsunuz. Oyuncularınızı tanıdığınız için üzülüyorsunuz ama oyun devam ediyor. Başlangıç için hepimizin ortak kararı bu… 50 bine yakın seyirci önünde böyle bir oyun oynanıyorsa başka şeyler düşünmek gerekiyor.

FUTBOL DIŞI OLAYLAR

Futbol dışı olayların Milli Takım’a yansımaması lazım ama bu böyle olmuyor. Bu devirde çok zor. İletişimin bu kadar kuvvetli olduğu zamanda bu zor. Acımasızlığı bir yana bırakmak gerekiyor.

Bugün Yenibosna’da meydana gelen patlama için Terim, “Allah hepimize şifa versin.” dedi.

“ÇOK ŞEY DEĞİŞECEKTİR”

Daha sekiz maç var. Çok şey değişecektir. İzlanda maçı sonrası iki önemli deplasmanı bitirmiş olacağız. Ancak bizim grubumuzda herkes herkesi içeride veya dışarıda yeneiblir. O yüzden bu grup çok değişik bir grup… Tüm takım 2-0’dan sonra isyanı ve başkaldırışı bizim adımıza sevindiricidir. Gönül isterdi ki en baştan böyle oynasaydık ama futbol bu zamanla olacaktır. Gençler ve savaşacaklar…

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.