Facebook Messenger’da yeni özellik

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, sohbet uygulaması Facebook Messenger üzerinde geliştirdiği yeni özellikleri açıkladı…

Facebook’un chat botları üzerinde çalıştığı ve bir takım yenilikler geleceği belirtildi. Nisan ayında çalışmalarına başlatılan chatbot platformuna bugüne kadar 11 bin’den fazla bot eklendiğini duyuran Facebook’un Mesajlaşma Ürünlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı David Marcus, kişisel duvarında bir yazı yayınladı.

Yazıda, Mayıs ayından beri onbinlerce geliştiricinin bu botlar üzerinde çalıştığı bilgisi verildi. Ayrıca, Bot Engine aracı için de 23 binden fazla hesap yaratıldığı eklendi.

Facebook, geliştiriciler için doğal dil işleme servisi üzerinde de çalışıyor. Facebook Messenger’ı dünya üzerinde 900 milyon’dan fazla insan kullanıyor.

Henüz kullanıcı geribildirimlerine açılmayan chat botları hakkkında incelemeler, e-mail veya Facebook Developers sayfasından paylaşılabilir.

Chatbotları kullanıcılara GIF, video, ses klibi veya başka dosyalar gönderebilecek. Her bot kullanıcılara 5’den fazla seçenek sunabilecek. Dilerseniz satın almak istediğiniz ürünlerle ilgili önerileri görebileceksiniz.

Artık cevap vermek için 10’dan fazla cevap butonu olacak. Kullanıcılar seçilmiş menü yerine ekranın aşağısından cevaplarını yollayabilecekler.

Facebook, dünyanın en büyük sosyal ağı olarak kullanıcılarına canlı yayın özelliğini bir süredir sunuyor. Peki, bu deneyim daha eğlenceli hale getirilebilir mi? Facebook, yılbaşında aldığı Masquerade şirketiyle bunun üzerinde çalışıyor.

Masquerade şirketi, MSQRD uygulamasının yapımcısı. MSQRD uygulaması da özçekimlerine fitreler, maskeler ve benzeri uygulamalar eklemek isteyenler için popüler bir uygulama.

Snapchat filtreleri, uygulamayı kullananlar için deneyimi daha eğlenceli kılıyor. Kullanıcılar uygulama içerisinde kendilerini kedi, köpek yapabilirken, yüzlerini birbiriyle değiştiriyor ve farklı yüz şekillerine bürünebiliyorlar. Bu durumların bir canlı yayına yansıtılması şüphesiz ki farklı bir deneyim olacaktır.

Bu günlerde gerçekleşen VidCon etkinliğinde yaptığı duyuruda Facebook, Facebook Live’da yakında Snapchat benzeri filtreler sunacağını açıkladı. Snapchat ve Facebook Live, işleyiş olarak çok farklı olsalar da bu filtrelerin Facebook canlı yayınlarına ilginç bir hava katacağı kesin.

Sosyal medya devi Facebook, intiharların önüne geçmek için geliştirdiği özelliğini tüm dünyada kullanıma sundu. Bir süredir İngilizce olarak ana dili İngilizce olan ülkelerde kullanılabilen özellik ile ilgili resmi bir duyuru yapan Facebook, söz konusu özelliğin diğer diller ile de entegre edildiğini duyurdu. Platformda yer alan tüm dillere entegre edilen özellik Türkçe olarak da kullanılabilecek.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.