Facebook Messenger şimdi daha güvenli

Şifreleme teknolojisi ile Facebook Messenger daha güvenli hale geldi.

Mesajlaşma uygulamaları pazarında şifreleme ve kişisel verilerin korunması oldukça önemli bir konu. WhatsApp yakın zaman önce bunun için özel bir şifreleme sistemiyle kullanıcılarını koruduğunu açıklamıştı ki de Facebook Messenger da kullanıcıların daha güvenli mesajlaşabilmeleri, sohbet edebilmeleri için şifreleme özelliğini devreye soktu.

Deneme süreci Temmuz ayında başlayan ve artık tüm kullanıcıların için hizmete geçen şifreleme özelliği sayesinde hacker’lar, hükümet ajansları veya Facebook’un kendisinden konuşmalarınızı koruyabileceksiniz.

Gizli Konuşmalar, adıyla sunulan seçenek için herhangi bir konuşmanızdaki bir kullanıcının adının üzerine tıklamanız ve özelliği aktif hale getirmeniz yeterli oluyor. Ek olarak, mesajlar için artık kendi kendini yok etme mekanizması da sunulmuş. Böylece zaman ayarı yaparak mesajlarınızın belirli bir süre sonra ortadan kaybolmasını sağlayabiliyorsunuz.

Bu tür konuşmalarınızda GIF veya video gönderimi yapamayacağınızın altını çizelim ancak fotoğraf ve çıkartma gönderimi konusunda herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. Ayrıca şifreli konuşmalar için her iki tarafın da Messenger’ın son sürümüne sahip olması gerekiyor.

Eğer hem akıllı telefon hem tablet üzerinden tüm konuşmalarınızı görebileceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü konuşmalara sadece tek bir cihaz üzerinden erişilebiliyor. Son olarak cihazınızda saklanan tüm gizli konuşmaları profil ayarları sayfası üzerinden silme şansınız olduğunu da belirtelim.

Facebook, Messenger için WhatsApp ve Telegram gibi popüler uygulamaların çoktan sunduğu şifreleme seçeneğini biraz geriden takip etmiş olsa da özelliğin sonunda gelmesi mutluluk verici.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.