Facebook, Messenger Kids’i kullanıma açıyor

Etkileşimi artıracak yollar arayan Facebook, çocuklara yönelik iletişim uygulaması Messenger Kids’i kullanıma açıyor!

Facebook, çocuk dostu uygulaması Messenger Kids’i ABD’deki kullanıcılar için Google Play Store üzerinde yayımladı. iOS ve Amazon Fire cihazlarının ardından Android, Messenger Kids’e ulaşan en son platform oluyor. Bu uygulamanın en önemli özellikleri ise, ebeveynlere, çocuklarının görüşebilecekleri kişiler listesi üzerinde tam bir kontrol imkanı sunması ve mesajların gizlenemiyor olması, yani ebeveynlerin yapılan konuşmaları da kolaylıkla inceleyebilmeleri.

Facebook’un söylediğine göre Messenger Kids üzerinde bir hesap oluşturmak, çocuk için bir Facebook hesabı da oluşturmuyor ve bunun yerine doğrulama için ebeveynlerin veya yasal vasilerin Facebook hesapları kullanılabiliyor. Bu noktadan sonra da ebeveynler, iletişim listesinde izin verilen hesapları kontrol edebiliyor. Tabi ki çocukların da kişileri engelleme izinleri bulunuyor. Ayrıca eğer bir çocuk uygunsuz bir içerik şikayetinde bulunursa, ebeveyn yada vasi de bu bildirimden haberdar ediliyor.

Messenger Kids’i kullanan çocuklar uygun etiketlere, GIF’lere, çerçevelere ve emojilere erişebiliyorlar. Uygulama aracılığı ile bire bir veya grup konuşmaları yapılabiliyor ve eğlenceli, etkileşimli maskelere erişim sağlanıyor. Uygulama içerisindeki kamera özelliği de çocukların video çekmelerine ve arkadaş ve aileleri ile paylaşmak için fotoğraf çekip süslemelerine imkan tanıyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.