Facebook intihar önleme servisini devreye soktu!

Facebook kullanıcılarının intihar etmesini önleyebilemek adına yeni “intihar öneleme servisini” devreye soktuğunu bildirdi.

Facebook, son zamanlarda kullanıcıları arasında artan intihar vakalarını azaltmanın yeni yollarını arıyor. Bu kullanıcıların yaşadıkları bunalımlardan ve topluma kendilerini kabul ettirebilme isteklerinden ötürü Facebook’a giriş yaptıklarını, beğeni veya mesajlarla kendilerini iyi hissettiklerini ortaya çıkartan araştırmalardan sonra Facebook’un geliştirici ekibi, “intihar önleme servisi” adındaki bir hizmeti kullanıma sunduğunu bildirdi.

facebook

Şu an deneme aşamasında olan intihar önleme servisi, intihar vakalarının tavan yaptığı ülkelerden birisinden yani Avustralya’da deneniyor. Facebook’un dahil olduğu intihar vakalarının çoğunda intihar eden kullanıcıların önceden Facebook’a veda notu bıraktığını, ardından bu yanlış eylemi gerçekleştirdiklerini bildiren Facebook yetkilileri, bu olayların yaşandığı sırada kullanıcıları bu niyetlerinden vazgeçirmeyi deneyecek. Bu sistemin çalışması, kullanıcıların arkadaşları sayesinde gerçekleşecek.

Örneğin tanıdığınız birisi var ve hayatında kötü birşeyler olduğunu, intihar gibi yanlış bir eylemde bulunabileceğini düşünüyorsunuz. Facebook’un yeni servisi sayesinde bu arkadaşınızın adını servise girebileceksiniz ve Facebook o kullanıcıyı göz önünde tutmaya başlayacak. Elde edilen izlenimlerden sonra bu kullanıcı, intiharın yanlışlığını anlatan ve bu niyetinden neden vazgeçmesi gerektiğini açıklayan birkaç yazı alacak. Aynı zamanda bu servis, bahsi geçen kullanıcının yardım alabilmesi için yerel kuruluşları da bilgilendirebilecek.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.