Eurovision şarkı yarışması değişiyor

Eurovision Şarkı Yarışması’nın oylama sisteminde büyük değişikliğe gidildi.

Eurovision Şarkı Yarışması’nın organizatörleri, her yıl milyonları ekrana kilitleyen yarışmaya daha fazla heyecan katmayı deniyor.

Oylama sisteminde büyük bir değişikliğe imza atmayı planlayan Avrupa Yayıncılar Birliği (EBU) Perşembe günü yaptığı açıklamada, 2016’dan itibaren ülkelerin jüri oylarının ve halk oylarının ayrı ayrı aktarılacağını duyurdu. Artık yarışmada önce jüri oyları açıklanacak ve halkın oyları, programın sonunda sonçlara yansıtılacak.

Şimdiye kadar her ülke, halk oylaması ve jüri oylarını harmanlayarak puanlarını sunuyordu. Böylece oylamada yüksek puanla öne çıkanların, daha yarışmanın sonuna gelinmeden kazanacakları belli oluyordu.

Her şeyi yarışmanın sonuna bağlayarak heyecan yaratmayı planlayan EBU, bu sistem değişikliğinin 3 buçuk saatlik yarışmayı daha da uzatmayacağını söyledi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.