ESTETİK TRENDLERİ DEĞİŞİYOR

1950’lerin yıllar geçse de değişmeyen efsanevi güzellik anlayışı terk ediliyor artık. Çökük göz çukurları; ince kaş görüntüsü artık yaşlı ve hasta görüntü olarak kabul ediliyor. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel ideal yüz projeksiyonunun formülünü verdi.

Dondurma Yerine Şekillendirme
Eskiden dolgu botoks dendiğinde aklımıza doldurmak ve dondurmak geliyordu; şimdilerdeyse Estetik yaklaşımlarında öncelikli hedef gençleştirmek ve şekillendirmek. Genel olarak bu işlemlere ‘sıvı yüz germe’ adını veriliyor.
Muayene koşullarında yapılabilmesi, sonucunun hemen gözlenmemesi, uzun iyileşme gerektirmemesi nedeniyle cerrahi dışı işlemler özellikle aktif çalışan orta yaş grubu tarafından tercih ediliyor.
Doğal Ve Dengeli Gençleştirme
Yüzde daha doğal ve daha dengeli gençleştirme işlemleri öne çıktığını belirten Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel, hastanın karakterine, yaptığı işe ve ırksal özelliklerine göre estetik çözüm uygulamaları daha çok tercih edildiğini söylüyor. Örneğin bir ağır ceza avukatına şişkin dudak uygulanmıyor; burnun sadece güzel görünmesi yetmiyor ve nefes almanın da bozulmaması gerekiyor. Artık trend sadece güzelliği değil, işlevselliğin de önem arz ediyor.
Orta Yaş Erkeğinde Estetik Talep Artıyor
Toplumsal bakış ve değerler nedeniyle cerrahi işlemler erkeklerde çok fazla kabul görmüyor. Ama bir yandan da baktığınızda erkeklerin estetik çözüm arayışlarında artış gözlemleniyor. Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel’e göre 1950’lerin efsanevi güzellik anlayışı terk edildi. Greta Garbo, Marlyne Dietrich gibi yıldızların çökük göz çukurları, yüksek ve ince kaşlı görüntüsü güzel kabul edilirken şimdi hastalıklı ve yaşlı izlenimi veriyor. Bunun yerine göz çevresinde dolgunluk, orta yüzde dolgunluk, kaşlar daha kalın, düz ve alçak, burun yüze uyumlu olacak, doğal görünecek ve iyi nefes alacak estetik operasyonları tercih ediliyor.
Son yıllarda plastik cerrahide en çok uygulanan şey; yağ enjeksiyonları. Yağ enjeksiyonlarının yaygınlaşması ve düzgün şekilde yapılmasıyla yüzdeki yumuşak dokunun kaybını yerine koyacak sınırsız bir malzeme elde edilebiliyor. Önceleri dolgular yüzdeki derin kırışıklıkların giderilmesinde kullanıyordu, şimdilerdeyse hastayı muayene edip fotoğraflarını çekip yüzünün estetik analizini yapılıyor. Daha sonra derin dolgularla göz kenarları, elmacık kemikleri, çene hattı ve çene ucunu destekleyerek yüzü taşıyacak olan kemik yapısı güçlendiriliyor. Ardından orta seviyeye yapılan dolgularla özellikle orta yüzde gelişmiş olan yumuşak doku kayıpları yerine konuluyor. En son olarak da yüzeye yapılan hyaluronik asit dolgularla cilt incelmesine ve yaşlanmasına bağlı oluşan ince kırışıklıklar gibi değişiklikleri azaltmak amaçlanıyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.