Eski iPhone’unuzu tahmin edemeyeceğiniz kadar etkili bir hız artışı sağlamanız mümkün

App Store’daki ön belleği boşaltıp yavaşlayan cihazınızı hızlandırmanın pek bilinmeyen bir yolu var.

Eski iPhone’lara dair herhalde en büyük şikayetiniz, herhalde cihazınızın artık eskisi kadar hızlı olmaması. Bunun da en temel nedenlerinden birisi görece eski bir modelde yeni iOS sürümlerini kullanmak. Zira böyle bir durumda cihazınız oldukça yavaşlayabiliyor. Fakat endişe etmeyin, yapabileceğiniz bir şey var.

App Store dahilinde yer alan ön belleği temizleyerek herhangi bir iPhone ya da iPad’de tahmin edemeyeceğiniz kadar etkili bir hız artışı sağlamanız mümkün.

San Franciscolu bir geliştirici olan Zachary Dryer tarafından ortaya çıkarılan bu gizli hile sayesinde, ayrıca Apple cihazınızdaki birikmiş stok uygulama güncellemelerinden de kurtulabilirsiniz.

Önbelleği temizleyip cihazınızı hızlandırmak için yapmanız gereken tek şey, App Store’u açıp ekranın en altında yer alan beş sekme tuşundan herhangi birinin üzerine arka arkaya 10 defa basmak. Eğer aynı tuşa 10 defa basarsanız, ekran bir süreliğine beyaza bürünecek ve ana uygulama mağazası sayfası yeniden başlatılacak. Bu arada, ön bellek de temizlenmiş olacak. Chip

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.