En popüler selfie’nin sırrı çözüldü

Popüler çöpçatanlık uygulaması Tinder’ı mercek altına alan bilim insanları ilginç bir sonuçla karşılaştı.

Kanada’nın Saskatchewan Ünivrsitesi’nde görev alan bilim insanları Tinder’ı mercek altına aldı ve kullanıcı alışkanlıkları ile ilgili ilginç bir sonuca ulaştı.

900 Tinder kullanıcısını inceleyen ekip, erkek ve kadın kullanıcıların belli başlı selfie stillerine ağırlık verdiğini saptadı.

Çalışmaya göre, erkeklerin yüzde 40’ı aşağıdan çekilen selfie’lerine profillerinde yer verirken bu oran kadınlarda yüzde 16’da kaldı.

Kadınların ise yüzde 25’inin yukarıdan çektikleri selfie’lere profillerine yer verdikleri saptandı.

Aynı çalışma kapsamıdan kullanıcılar ile mülakat yapan ekip, bunun nedeninin erkeklerin kendilerini uzun göstermek olduğunu saptadı.

Kadınlardan alınan cevaplara göre ise amaç daha ince gözükme çabası.

Psikoloji alanında çalışmalar yapan Dr Jane McCartney’in açıklamasına göre, bunun nedeni uzun erkeklerin kadınlar tarafından daha çekici bulunması yatıyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.