Efsane film, Star Trek Sonsuzluk “Star Trek Beyond” vizyona giriyor

Uzay Yolu serisinin merakla beklenen yeni filmi “Star Trek Sonsuzluk”, Justin Lin yönetmenliğinde geri dönüyor. Uzay Yolu (Star Trek) film serisinin 13. filmi olan “Star Trek Sonsuzluk”, 26 Ağustos’ta sinemaseverlerle buluşacak.

Orijinal adı “Star Trek Beyond” olan Amerikan yapımı, bilim kurgu ve aksiyon türündeki “Star Trek Sonsuzluk” filminin basın gösterimi, İstinyePark AVM’de gerçekleştirildi.

Sinema eleştirmeni Atilla Dorsay, gösterim sonrası yaptığı açıklamada, filmin kendi içinde müthiş bir teknolojisi olduğunu belirterek, “Her şey son derece çocuksu. Belli bir yaş sınırının altındakiler bu filmden hoşlanabilir diye düşünüyorum.” dedi.

YouTube video

Star Trek’in televizyon dizisini 1970’li yıllarda TRT’de izlediğini kaydeden Dorsay, “30 yıl sonra yeniden Star Trek hayata dönüyor. Elbette arada bir çok filmi de yapıldı ama benim eski tadı, eski zevki almam mümkün değil. Biz yaşlandık. Film hala çocuksuluğunu koruyor.” ifadelerini kullandı.

Sinefesto Genel Yayın Yönetmeni Serkan Baştimar ise filmin hem Star Trek hayranlarına hem de genel izleyiciye hitap ettiğini ve görsel bir şölen sunduğunu söyleyerek, şöyle devam etti:

“Yönetmenlik koltuğunu J.J. Abrams’tan devralan Justin Lin, yeni Star Trek’te çıtayı korumayı başarmış. Zaman ve mekandan bağımsız bir serinin son halkası olan Star Trek, kendinden önceki bölümlere de selam etmeyi unutmamış. Film, teknoloji desteği sayesinde inandırıcı ve cezbedici bir konumda. Yeni nesil karakterler ise bu cazibe sayesinde hiç yadırganmıyor.”

Başrollerini Chris Pine, Zachary Quinto, Idris Elba, Karl Urban’ın paylaştığı filmin konusu özetle şöyle:

YouTube video

“Atılgan uzay gemisinin mürettebatı, 5 yıllık görevlerinin 3. yılını geride bırakmışken kendilerini uzayın derinlerinde ıssız bir bölgede bulur. Atılgan büyük hasar almış, Kaptan Kirk ve arkadaşları dünyayla hiçbir haberleşme imkanı olmaksızın çaresiz kalmıştır. Üstelik burada yepyeni ve çok güçlü bir düşmanla yüz yüze gelirler. Federasyonun temsil ettiği tüm değerler, güçlü düşman karşısında zorlu bir sınava tabi tutulacaktır.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.