Dünyayı güzelleştiren kadınlara özel güzellik tüyoları

Kadınlar işte, evde, hayatın her alanında çevrelerine değer katar. Eşleri, çocukları ve iş çevrelerine verdikleri emekle dünyayı güzelleştirir. Yaşadığımız güzel anlarda mutlaka bir imzası olan kadınlar, yorgunluğun izlerini yüzlerinden silerek daha mutlu olmayı hak ediyor.

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aysun Bölükbaşı Mamak, bu yorgunluğun izlerinin estetikte silinerek yepyeni tekniklerle daha taze, genç ve sağlıklı olmanın hayal olmadığını söylüyor.

Kadınların işgücüne katılımıyla birlikte yapılan araştırma ve istatistiklere göre tüm dünyada estetik uygulamalarında artış olduğunu dile getiren Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aysun Bölükbaşı Mamak, bu uygulamalar içerisinde en büyük payı botoks ve dolgu gibi cerrahi olmayan estetik uygulamalara ait olduğunu belirtti.

Estetiğin tıpkı özel bir davet için giyilecek elbisenin özel olarak dikilmesi gibi kişiye özel planlanması gerektiğine dikkat çeken Aysun Bölükbaşı Mamak, “Yüzümüzdeki mimiklerimiz, yatış şeklimiz, yüz kemiklerimizin durumu, iş hayatımız kısacası yaşamımıza dair her şey cildimizi etkiler. Zamanın etkilerine bağlı olarak alın ve göz çevremizdeki mimiklerden dolayı çizgilenmelerin olması son derece normal. Bu çizgilerin sürekli kalması halinde maalesef o bölgede bir cilt kırılması meydana gelir ve orası aslında hasarlı bir bölge durumuna gelmiştir. Botoks uygulaması ile bu çizgilerden kurtulmak, aynı zamanda ciltteki iyileşmeyi de sağlar. Botoksla düşen kaşın kaldırılması, yuvarlak ve kavisli kaşın düzleştirilmesi ve sinirli görünüme sebep olan çatık kaş durumunu düzeltmek mümkündür. Kaş arasındaki ilk çizgimiz 1 çizgisine benzer. Yaşlandıkça bu 11’e döner. Önemli olan botoks uygulamasının bunun 111 görüntüsü olmadan yapılmasıdır. Sosyal veya iş yaşantısında sürekli insanlarla iletişim halinde olunması sebebiyle çatık kaşlı görünüm karşı tarafta son derece negatif bir izlenim yaratır. Hatta bırakın iş yaşamını, çocuğunuzla bile aslında gergin olmadan konuşsanız dahi istemsiz kaş çatıyorsanız, o sizin her zaman sinirli bir yapıda olduğunu düşünecek ve kafasına bu şekilde kaydedecektir. Bu durumda ‘Anne neden bana bu kadar sinirli bakıyorsun?‘ cümlesini duymanız kaçınılmaz olur” şeklinde konuştu.

Elmacık Kemiği Belirginleşmesine İlgi Arttı

Yorgunluk, az uyku, sigara içimi veya tiroit bezi bozuklarına bağlı hormonal bozuklukların öncelikle ve özellikle alt göz kapaklarını etkilediğini anlatan Op. Dr. Mamak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Alt göz kapaklarındaki renk koyulaşması veya çökmenin olması hem daha yorgun, hem de daha yaşlı görünmeye neden olur. Özellikle bu bölge için tasarlanmış ürünler sayesinde hem göz altı morluğunu azaltılır, hem de çökme düzeltilerek eskisi gibi daha dolgun hale gelir. Amerika’da yapılan 2000-2014 seneleri arasındaki karşılaştırmalı çalışmalarda elmacık kemiği belirginleştirilmesinin giderek arttığını gösteriyor. Bu da kadınların belirgin dudak kadar yüksek elmacık kemiğini istediğini gösteriyor. Son zamanlardaki teknikteki fark ise bu işleminin protezden ziyade yağ veya dolgu enjeksiyonları ile yapılıyor olması.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.