“Doğan Canku ile 50 Yıl” albümünde yıldız isimler

Müzik dünyasının efsane ismi Doğan Canku, müzikteki 50. yılında, dev bir albümle sevenleriyle buluşuyor… Usta müzisyenle özdeşleşen şarkılar “Doğan Canku ile 50 Yıl” albümünde bu kez yıldız isimler tarafından yorumlanıyor! Yaklaşık 1 yıldır tüm müzik sektörünün konuştuğu albüm 10 Mart’ta müzikseverlerle buluşuyor!

Türk müzik tarihinin unutulmaz grubu Modern Folk Üçlüsü’nün kurucularından, gitar virtüözü Doğan Canku’nun yarım asırlık müzik hayatının bir özeti niteliğindeki albümde birbirinden ünlü isimler yer aldı.

YILDIZLAR BU PROJEDE BULUŞTU!

Canku’nun yıllardır, kuşaktan kuşağa ulaşan şarkılarını Kenan Doğulu, Fettah Can, Murat Dalkılıç, Emre Altuğ, Gökhan Tepe, Toygar Işıklı, Yalın, maNga ve Yeni Türkü grubunun solisti Derya Köroğlu gibi önemli müzik insanları yeniden yorumladı! Yıldız isimler Canku’ya 50. yılında vefa ve saygı dolu bir hediye sundular…

50. YIL ALBÜMÜNDE BİR BAŞBAKAN…

Efsane şarkıların bestecisi olan Doğan Canku’nun 50.sanat yılına özel olarak hazırlanan albüm, müzikseverleri 70’li, 80’li, 90’lı yıllardan günümüze hem tarihsel hem de müzikal bir yolculuğa çıkarıyor!

Geçen Günler, İnsanoğlu, Yaşamak Güzel gibi birbirinden ünlü 10 şarkıdan oluşan “Doğan Canku ile 50 Yıl” albümünde bütün müzikler Doğan Canku imzası taşırken, sözlerde de değerli isimlerin imzaları yer almakta.

Albümün en dikkat çeken parçalarından biri ise Türkiye Cumhuriyeti eski Başbakanlarından merhum Bülent Ecevit’in yazmış olduğu “Takalar” şarkısı… Derya Köroğlu’nun seslendirdiği şarkıyla 70’li yılların müzikal ruhu, ritmik bir zenginlik ile günümüze aktarıldı.

Yarım asırlık bir müzik serüveninin özeti olan, 10 değerli yorumcunun saygıyla alkış tuttuğu albüm eski ve yeni nesli buluşturuyor.

“Doğan Canku ile 50 Yıl” Polat Yağcı prodüktörlüğünde, Poll Production etiketiyle 10 Mart ‘ta müzikseverlerle buluşuyor.

dogan-canku

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.