DİKKAT! Vücudun verdiği bu 10 sinyali dikkate alın

İnsan vücudu en karmaşık makinelerden biridir. Herhangi bir karmaşık makine gibi bir sorunla karşılaştığında da sürekli sinyal verir. Çoğu zaman görmezden geldiğimiz bu sinyaller önemli bir hastalığın habercisi olabilir.

İşte dikkatle takip etmeniz gereken vücudun verdiği 10 endişe verici işaret.

Göz altındaki koyu halkalar

Uykunuzu yeterince almadığınızda gözlerinizin altında koyu halkalar ortaya çıkabilir. Doktorlar, günde 7-8 saat uyumanın yeterli olduğunu söylüyor. Bununla birlikte, göz altındaki koyu halkalar, anemi gibi tamamen farklı bir rahatsızlığın sonucu da olabilir. Vücut, yeterli sayıda kırmızı kan hücresi üretmediğinde, göz altlarında koyu halkalar oluşmasına neden olur.

Parmakların renk değiştirmesi

Parmaklarınızın sık sık renk değiştirdiğini fark ettiyseniz, bunun için ciddi bir neden olduğunun farkında olmalısınız. Bu, ısı kaybının kan damarlarında spazmlara yol açması olarak bilinen Reynaud Sendromuna sahip olduğunuzun işareti olabilir.

Bulanık görme

Gözleriniz sık sık yoruluyor ,bazen insanları tanıyamayacak veya yol işaretlerini belli bir mesafeden fark edemeyecek kadar bulanıklık yaşıyorsanız, astigmatizma yani yakını görememe gibi bir göz problemi yaşıyor olabilirsiniz.

Gözlerinizin önündeki biçimler

Bunlar, nokta veya şeritler halinde olabilir. Sıklıkla parlak beyaz bir ışığın varlığında görünebilirler. Bir hafta boyunca onları görmeye devam ederseniz, bir uzmana danışın, çünkü bu belirtiler katarakt habercisi olabilir.

Karındaki guruldama

Midenizdeki guruldama, bağırsakta işleyen süreçlerden kaynaklanır. Bu durum endişe edeceğiniz bir şey değildir. Ancak karnınızdan düzenli olarak ses çıktığını ve bu sese ağrının eşlik ettiğini fark ederseniz derhal bir doktora görünmelisiniz.

Cildin soyulması

Cilt soyulması, vücudun vitamin eksikliğinin bir göstergesidir. Dengeli bir beslenme, cildinizi hızlı bir şekilde normal durumuna döndürebilir. Soyulmaya bir kaşıntı eşlik ediyorsa, mantar enfeksiyonu olasılığına karşı gecikmeden bir doktora görünmeniz gerekir.

Kısmi koku kaybı

Yaşlandıkça koku duyumuzda azalmalar görülebilir. Bu, sinir sistemindeki hasarın bir sonucu olarak ortaya çıkar. Ancak nispeten gençseniz ve koku hissinizi kaybettiğinizi fark etmeye başladıysanız, hemen gidip bir doktora görünmelisiniz. Ya güçlü bir soğuk algınlığı veya başka viral bir enfeksiyonun sonucu olabilir.

Göz kapağının seğirmesi

Göz kapaklarının uzun süren seğirmesi, gözlerinizin aşırı çalıştığını gösterebilir. Bunun üstesinden gelmek için, soğuk suya batırılmış pamuklu bezlerle gözlerinizi yıkamanız gerekir. Bu işe yaramazsa ve seğirme devam ederse, nöropatologlardan yardım istemelisiniz. Bunun , sinir sisteminizde ciddi bir sorun olduğunun bir işareti olması muhtemel.

Kulakların çınlaması

Kulak çınlaması, kulak içlerinde çınlama şeklinde ses duygusunun oluşması demektir. Bu durum çok dikkate alınmamakla birlikte, sürekli bir çınlama halinin bir hastalıktan kaynaklı olabileceğini unutmayın. Kulaklardaki çınlamanın en yaygın nedeni, çalışma ortamınızdaki yüksek ses olabilir.

Omuz ekleminin çıkıklığı

Bazı kişiler, alışılmadık bir şekilde omuzlarını farklı yönlerde hareket ettirebilir. Bu, omuz kemiğinin eklem yuvasından çıktığının göstergesidir. Çok esnek bağlarla doğmuş olmak veya spor yaralanması nedeniyle meydana gelebilir. Her iki durumda da yaralanmalara sebep olabilir.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.