DİKKAT! Vajina şekli orgazmı etkiliyor

Bilim ve bilim insanları şaşırtmaya devam ediyor. Yeni bir çalışmaya göre, orgazm olabilme kabiliyetin ile vajina şeklin arasında bir ilişki söz konusu.

Indiana University School of Medicine Anatomi Bölümü’nden Leslie Hoffman ve çalışma arkadaşları, gebelik döneminde klitorisin vajinadan uzaklaştığını, bu dönemde klitorisi vajinadan uzaklaşan kadınların da orgazm olma konusunda güçlük çektiğini belirlediler.

Araştırmacıların bir diğer bulgusuna göre ise klitorisi ve idrar deliği birbirine yakın olan kadınların orgazma ulaşma şansları daha yüksek. Söz konusu araştırmaya katılmayan, ancak Kinsey Institute for Research’te çalışmalarını yürüten Elisabeth Lloyd da ideal uzaklığın 2.5 cm olduğunu belirtiyor.

Araştırmaya katılmayan, Florida’dan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Maureen Whelihan, klitorisi yukarıda bulunan kadınların cinsel ilişki sırasında orgazm olma konusunda güçlük ile karşılaştığı bulgusuna katılıyor. Bunun nedeni ise seks sırasında penisin söz konusu seviyeye ulaşamadığı için yeterli sürtünmeyi gerçekleştirememesi.

Dr. Whelian, ilgilendiği hastalar arasında vajinal orgazma ulaştığını söyleyenlerin %90’ının seks sırasında üstte olmaları gerektiğini belirttiklerinin altını çiziyor. Neden mi? Üstte olduğun durumlarda klitorisin partnerinin karın ya da pelvik bölgesine sürtünerek uyarılıyor ve işler vajinal orgazmdan öteye geçiyor.

Yani, orgazm olma konusunda çektiğin sıkıntıların sebebi belki de klitorisinin biraz yukarıda konumlanmış olması olabilir. womenshealth

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.