DİKKAT! Ruh halimiz Twitter’a da yansıyor

Türkiye’de en çok kullanılan ikinci sosyal medya uygulaması Twitter’da kullanıcıların paylaşımlarından yaklaşık dörtte birinin ‘mutsuzluk’ yorumları içerdiği, yüzde 14’ünün de gündeme ilişkin olduğu belirlendi.

Habertürk’ten Meltem Ersoy’un haberine göre, ortalama 13 milyon yurttaşın hesabının olduğu tahmin edilen Twitter’daki paylaşımlar Türkiye’de ortak ruh halini de ortaya koyacak cinsten.

Sosyal medya analiz şirketi Somera’nın verilerinden dikkat çekici bölümler şöyle:

* Türkiye’de günde yaklaşık 6.7 milyon tweet atılırken, bu tweetler en çok duygu durumlarını paylaşmak için kullanılıyor.

Mutsuzluk paylaşılıyor

* Atılan tweetlerin yüzde 32’si duyguları paylaşmak için yazılıyor. Bu da günde ortalama 2.1 milyon tweet demek.

* Tweetlerin büyük çoğunluğu nötr duyguların öne çıktığı paylaşımlardan oluşuyor. Ancak nötr olanlar çıkartıldığında mutsuzluk, mutluluğu açık ara geride bırakıyor. Twit’lerin yüzde 23’ü mutsuz duygular içeriyor.

* Twitter’daki paylaşımların sadece yüzde 14’ü mutluluğa işaret ediyor.

Twitter gündem takibini seviyor

* Duygu durumunun ardından en çok yüzde 14 ile gündeme ilişkin tweetler geliyor. Türkiye’de ortalama her gün 900 binin üzerinde gündemi yorumlayan tweet atılıyor.

* Duygu durumu ve gündem paylaşımlarını boykot, özel günler, futbol ve siyasetçilerin tweetleri izliyor. Bu alanda hemen hemen yaklaşık 500’er bin tweet atılıyor.

Gece kullanım yaygın

* Twitter’ın kendi rakamlarına göreyse, Türkiye’de kullanıcılar Twitter’ı gece seviyor. Tweetlerin yüzde 20’si saat 24:00’dan sonra atılıyor. Günde 3 milyona yakın tweet gece 24.00 ile 02.00 arasında yazılıyor.

* Twitter’daki iletileri paylaşanların cinsiyet dağılımına bakıldığında, yüzde 58’ini erkeklerin, yüzde 42’sini kadınların oluşturduğu ortaya çıkıyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.