DİKKAT! Meteoroloji’den ‘yoğun kar yağışı’ uyarısı

Meteoroloji en son hava durumu tahminlerine göre, Doğu Karadeniz Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde yoğun kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji en son hava durumu tahminlerini yayınladı. Meteoroloji’nin en son tahminlerine göre Doğu Karadeniz Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde yoğun kar yağışı bekleniyor. Kar yağışı bugün gece saatlerinden itibaren etkili olacak.

Meteoroloji’den yapılan açıklamada bugün etkili olması beklenen kuvvetli yağışların gece saatlerinden itibaren yoğun kar şekline dönüşmesinin beklendiği belirtilerek şöyle denildi:

KAR YAĞIŞI HANGİ İLLERİ ETKİLEYECEK?

“Bugün görülecek olan yağışların; Bu gece saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari ve Erzurum’un batı kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

DOĞU AKDENİZ’E ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI

Doğu Akdeniz’de sağanağın etkisini artırması bekleniyor.Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yağışların öğle saatlerinden itibaren Adana’nın Ceyhan, Kozan, İmamoğlu, Yumurtalık, Hatay’ın Erzin, Dörtyol ile Osmaniye’nin Sumbas ve Kadirli ilçelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Sel, su baskını, dolu, heyelan, ağaç veya direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar ile yıldırıma karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

AKDENİZ VE EGE İÇİN ‘FIRTINAMSIZ RÜZGAR’ UYARISI

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğünden, Akdeniz ve Ege Denizi’nde “fırtınamsı rüzgar” uyarısında bulunuldu. Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün Batı Akdeniz’de parçalı bulutlu, Isparta, Burdur’un doğu kesimleri ile Antalya’nın doğu ilçelerinde yer yer ve aralıklı olmak üzere, sağanak, gök gürültülü sağanak, iç kesimlerde yağmur ve sağanak bekleniyor.

En yüksek hava sıcaklığı Antalya’da 20, Muğla’da 19 derece olacak. Hava sıcaklığı 2 ila 4 derece azalacak. Rüzgar kuzey ve batı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette, Muğla sahil kesimi ile akşam saatlerinden itibaren sahil kesiminde kuvvetlice esecek.

Denizlerde ise kuzey yönlerden “fırtınamsı rüzgar” bekleniyor. Rüzgar, Bodrum-Kumluca arasında 5 ila 7, Demre-Anamur arasında 2 ila 4, akşam saatlerinden itibaren 5 ila 7 kuvvetinde esecek. Dalga yüksekliği 1 ila 2,5 metre civarında olacak.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.