DİKKAT! Meteoroloji’den yağmur uyarısı

Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre sıcak hava yarından itibaren yerini mevsim normallerinde seyreden havaya bırakacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yarından itibaren yurdun Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine gireceği, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz’in batısının yağışlı geçeceği belirtildi.

İSTANBUL’DA YARIN AKŞAM SAATLERİNDE SAĞANAK YAĞIŞ BAŞLAYACAK

Yağışların; yarın akşam saatlerinde İstanbul, Yalova, Bursa, Balıkesir, Uşak, Denizli ve Muğla ile Aydın, Manisa ve İzmir’in doğusunda kuvvetli olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olacağının tahmin edildiği açıklama şöyle:

“Kuzey Afrika üzerinden kuvvetli güneyli rüzgarlarla birlikte bu akşam ve gece saatlerinde Kıyı Ege’de, yarın (Çarşamba) Ege, Akdeniz ve İç Anadolu’nun güney ve doğusunda toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (hava kalitesinin azalma, görüşe mesafesinde düşme vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. 03.03.2016 Perşembe günü; Marmara’nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu’nun batısı ile Orta Karadeniz’in iç kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği, yağışların Perşembe günü ilk saatlerde Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur ve Antalya ile öğleden sonra Mersin, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş’ta kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.”

İKİNCİ YAĞIŞ DALGASI GELECEK

Yağışlı sistemin cuma günü, doğu bölgelerinde etkili olduktan sonra yurdu terk edeceğinin belirtildiği açıklamada, batı bölgelerinin ise yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceği belirtildi. Yeni gelen yağışlı sistemin de cumartesi günü, Marmara’nın batısı ve kıyı Ege dışında ülke genelinde etkili olduktan sonra pazar günü yurdu terk edeceği ve hava sıcaklıklarının tekrar artmaya başlayacağı bekleniyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.