DİKKAT! Meteoroloji uyardı: Kar esareti geri dönüyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün internet sayfasında yer alan uzun vadeli tahminlerde, pazar gününden itibaren yurt genelinde soğuk hava dalgasına girilecek ve kar yağışı da beraberinde bekleniyor. Aynı zamanda buzlanma ve dona karşı uyarıldı.

BEYAZ ESARET GERİ DÖNÜYOR

İstanbul bir kez daha kar yağışının etkisi altına girecek. 2015 yılının son günlerinde etkisini gösteren kar yağışının önümüzdeki hafta bir kez daha kendisini göstermesi bekleniyor.

ÇARŞAMBA VE PERŞEMBE YAĞIŞ VAR

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün haftalık tahminine göre, yarın İstanbul’da bulutlu bir hava olacak. Kentteki en düşük sıcaklık ise 11 derece olarak tahmin ediliyor. Meteoroloji, Trakya’da ise yağmur bekliyor. Meteoroloji, çarşamba günü ise Türkiye’nin doğusu hariç, ülkenin büyük bölümünde yağmur bekliyor.

Perşembe günü tahminine göre ise, Türkiye’nin doğusu yoğun kar yağışının etkisi altına girecek. Meteoroloji, doğu illeri için ‘buzlanma’ uyarısı yaparken, İstanbul çevresi için sabah saatlerinden itibaren ‘yağmur’ uyarısı yapıyor.

HAFTA SONUNA DİKKAT

Meteoroloji’nin cuma günü tahmininde doğu illerinde kar yağışı devam ederken, İç Anadolu, Akdeniz, Ege ve Marmara’da bulutlu bir hava olması bekleniyor.

Cumartesi gününden itibaren ise Marmara, Ege ve Batı Karadeniz soğuk havanın etkisi altına girecek. Meteoroloji’nin tahminine göre cumartesi günü İstanbul’da yağışlı geçecek.

PAZAR GÜNÜ TRAKYA’DA KAR VAR

Balkanlar’dan gelecek soğuk hava dalgasının pazar gününden itibaren Türkiye’ye giriş yapması bekleniyor. Pazar günü Trakya’da kar beklenirken, İstanbul yine yağmur alacak.

Pazartesi gününden itibaren ise İstanbul’un merkezinde karla karışık yağmur bekleniyor. İstanbul’un yanı sıra Türkiye’nin büyük bir bölümü kar yağışının etkisi altına girecek.

ANKARA İÇİN FIRTINA UYARISI

Ankara Valiliği’nden, kuvvetli rüzgar nedeniyle soba ve baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısı yapıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü 9. Bölge Müdürlüğü’nün tahminlerine işaret edilerek, Ankara genelinde güney ve batı yönlerinden orta kuvvette esen rüzgarın bu geceden itibaren hızını artırarak yarın kuvvetli rüzgar şeklinde eseceği, çarşamba günü kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde olacağı belirtildi.

Açıklamada, “Bu çerçevede, kuvvetli rüzgar ve fırtınanın meydana getireceği olumsuzluklara karşı (soba ve baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi) vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.” ifadesi kullanıldı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.