DİKKAT! Kadınların yalanı ‘Kelimelerden’ anlaşılıyor

‘Rengini belli etmeyen kelimeler’ kullanan kadınların, yalan söylüyor olma ihtimali çok yüksekmiş!

ABD’nin New York kentinde yapılan bir araştırma, bir kadının yalan söylediğinin kullandığı kelimelere bakılarak bir erkeğe göre daha kolay anlaşılabileceğini ortaya koydu.

Sputnik Türkiye’de yer alan habere göre, New York’taki Cornell Üniversitesi’ndeki bir grup araştırmacının, içlerinden 351’i en az bir yalan barındıran 1.703 konuşmayı analiz ettiği bir çalışmanın sonucunda, vücut dilinin denklemden çıkarılması hâlinde kadınların yalan söylediğinin erkeklere göre daha kolay anlaşıldığı ortaya çıktı.

‘KADINLAR, RENGİNİ BELLİ ETMEYEN KELİMELER KULLANIYOR’

Araştırmacılara göre, kadınlar yalan söyledikleri yazılı mesajlar gönderdiklerinde normale göre daha fazla kelime kullanmalarının yanı sıra ‘biraz’, ‘belki’ ve ‘muhtemelen’ gibi ‘rengini belli etmeyen’ kelimeleri erkeklere göre daha sık kullanıyorlar.

Kadınlar ve erkekler, içerisinde yalan barındıran bir yazılı mesajlarında ortalama olarak 8.2 kelime kullanırken, dürüst oldukları mesajlarındaysa 7.4 sözcük kullanıyorlar.

ÇOK KELİME, YALAN İHTİMALİNİ ARTIRIYOR

Diğer taraftan bu gösterge, kadınlarda daha belirgin sonuç veriyor. Zira araştırmacılar, kadınların gönderdiği yalan barındıran bir yazılı mesajın ortalama olarak 9.2 kelime içerdiğini, dürüst oldukları bir mesajınsa 8 kelime içerdiğini belirlediler.

ERKEKLER YALAN SÖYLERKEN DAHA ÇOK BELLİ EDİYOR

Nitekim kadınların erkeklerden çok daha sık ‘aldatıcı sinyal içeren kelimeler’ kullandığını tespit ettiklerini söyleyen araştırmacılar, bunun erkeklerde yalan söylemelerinin kolay anlaşılmasını sağlayan dilbilimsel ipuçlarına daha az rastlandığı anlamına gelebileceğini belirtiyor.

Bu nedenle araştırmacılar, birinin yalan söyleyip söylemediğini anlamaya çalışırken kadın ve erkeklerin farklı farklı değerlendirilmesi gerektiğini söylüyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.