DİKKAT! İnternet bağımlılığı evliliği bitiriyor

Boşanma avukatları tarafından yapılan araştırmaya göre çiftler daha çok rahatsız edici davranışlar nedeniyle boşanıyor. Araştırmaya göre yılda 300’den fazla boşanma rahatsız edici davranışlar nedeniyle meydana geliyor. Ve bu boşanma davalarının yüzde 10’unu oluşturuyor.

Çiftlerin hayatında büyük rol oynayan internet kullanımı istenmeyen alışkanlıklar arasında yer alıyor. İstenmeyen alışkanlıkları online oynanan kumar, pornografi, takma isim kullanmak ve alışveriş kullanımı içeriyor.
Boşanmaya neden olan diğer etkiler ise şöyle
Aşağılanma
Çiftler arasında yaşanabilecek en olumsuz en yıkıcı duygu. Bu durumda ilişkiyi kurtarmak neredeyse imkansız. Saygının bittiği noktada ortaya çıkıyor ve ilişkiyi kökten zayıflatıyor. Çiftler ayrılsa bile aşağılanmanın özgüvene verdiği zarar yıllarca sürebiliyor.
Eleştiri
Yapılış şekline göre yapıcı veya yıkıcı olabilir. Eğer birbirinizin davranışlarını değil kişilik özelliklerini eleştiriyorsanız bu yıkıcı olur. Ne kadar öfkeli olursanız olun, sadece o anda öfkelendiğiniz davranışı eleştirmelisiniz.Herkes takdir edilidği ortamda kalmak ister.
Savunma
Karşı tarafı anlamaya çalışmadan, sürekli kendini savunmak ayrılık getirir. Kendi tutumlarını sürekli rasyonelleştirmek, karşı taraf fikrini söylediğinde ‘asıl sen bunu yapıyorsun’ deyip oku ona çevirmek, onu dinlemeden hemen kendi fikrini söylemek, savunma davranışlarından bazıları.
Duvar örme
Tehlikesiz görünmesine rağmen ilişkiye en çok zarar veren davranışlardan biri. Eşlerden biri endişesini dile getirdiğinde diğeri bunu tamamen yok sayıyorsa ya da konuyu başka tarafa çeviriyorsa duygusal ve fiziksel anlamda duvar örer. Bu karşı taraf için ‘sen değersizsin’ demektir.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.