DİKKAT! E-postalarınız takip mi ediliyor?

Bu eklentiler size e-postalarınızın başkası tarafından takip edilip edilmediğini söylüyor, hatta önlem almanızı sağlıyor.

Web üzerindeki birçok şey gibi e-postalar da bazen göründükleri gibi olmayabiliyor. Örneğin bazı e-postalar, onları ne zaman ve hatta nerede açtığınızı, gömülü kodlar sayesinde göndericisine iletebiliyor. Bu genellikle pazarlama firmalarının kullandığı ve sizin bu e-postalar dikkat edip etmediğinizi ölçtükleri bir numara olsa da, bu türden e-posta takibini tespit etmenin yolları var.

E-posta takibinin önüne geçmenin aslında elbette yüzde yüz etkili bir yöntemi bulunmuyor, zira bu yöntemler ve e-posta teknolojisi sürekli bir dönüşüm halinde. Fakat halihazırda bir Chrome eklentisi olan Ugly Email oldukça geniş bir etki alanı için bu duruma çözüm sunuyor.

E-posta takibini önlemenin görece daha eski bir yöntemi ise e-posta ayarlarından varsayılan ayarları görselleri ilk başta otomatik olarak yüklenmeyecek biçimde düzenlemek.

Ugly Email’in dışında PixelBlock da benzer işlevi gören bir eklenti. Size yöneltilen takip teşebbüslerinin sayısı ve kaynağı gibi bilgileri de sunan bu eklentiyi Ugly Email’le birlikte yükleyerek çok daha etkili bir koruma sağlayabilirsiniz. CHIP

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.