DİKKAT! Çok oturmak 8 yıl yaşlanmaya yol açıyor

10 saatten fazla oturan ve az miktarda egzersiz yapan kadınların hücrelerinin, daha aktif kadınlara göre biyolojik olarak 8 yıl kadar daha yaşlı.

Kaliforniya Üniversitesi San Diego Tıp Fakültesi’nde yapılan bir araştırmaya göre çok oturmak kadınların 8 yıl yaşlanmasına sebep oluyor.

Araştırmaya göre 64 ile 90 yaşında olan ve günde 10 saatten fazla oturup 30 dakikadan daha az egzersiz yapan kadınlar daha kısa telomerlere (her bir DNA sarmalının ucunda bulunan ve kromozomları koruyan parçalara verilen isim) sahip.

Telomerlerlerin kısa olması, yapılan araştırmalar ile hastalıkların ve düşük kaliteli yaşam şartların sonuçları olarak kabul edilmiş.

Yeşilsit’te yer alan habere göre bilim insanları uzun süre oturan ve hareketsiz bir yaşam süren kadınların hücrelerinin biyolojik olarak 8 yıl daha yaşlı olduğunu savunuyor. Araştırmacılar kronolojik yaş ile biyolojik yaş arasında yaşam tarzına göre farklar olabileceğini öne sürüyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.