DİKKAT! Bu yıl sıcaklık rekorları kırılacak

Prof. Dr. Orhan Şen, ‘Bu yıl son 80 yılın en sıcak yılı olması bekleniyor. Haziran, temmuz ve ağustos aylarında sıcaklıkların rekor seviyelere ulaşacağını ön görüyoruz’ dedi.

İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, bu yıl 60 yıllık sıcaklık rekorlarının kırıldığını belirtti.

Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl sıcaklıkların mevsim normallerinin 12-13 derece üzerinde seyrettiğini vurguladı.

Bu yıl şubat ayında 60 yıllık sıcaklık rekorunun kırıldığına dikkati çeken Şen, ”Daha önce İstanbul’da şubat ayına ait rekor, 23,2 dereceydi, bu sene 24 derece ile rekor kırıldı. Şubat ayında mevsim normallerinin 12-13 derece üzerinde seyretti. Bu senenin rekorlar yılı olacağını düşünüyorum” dedi.

“Sıcaklıklar 40 derecenin üzerinde olacak”

Yaz aylarının çok sıcak geçeceğini tahmin ettiklerini aktaran Şen, konuşmasına şöyle devam etti:

”Bu yıl son 80 yılın en sıcak yılı olması bekleniyor. İstanbul’da sıcaklık rekorları kırılacak gibi. 2000 yılında rekor 41,2 dereceydi. Haziran, temmuz ve ağustos aylarında sıcaklıkların rekor seviyelere ulaşacağını ön görüyoruz. Ölçülen sıcaklık 42, 43 derece, hissedilen sıcaklık ise 50 dereceye yaklaşacak. Sıcaklık artışlarında El Nino’nun etkisi çok fazla. Artık küresel ısınmada var. İkisi yan yana geldiği zaman bu seneki durum onu gösteriyor. Sıcaklıklar her gün değil ama 40 derecenin üzerinde olacak. Genellikle Sivas’tan İç Anadolu ve batı bölgelerinde bu sıcaklıklar etkili olacak.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.