DİKKAT! Apple, Siri’nin kapılarını sonuna kadar açacak

Apple’ın büyük ve uzun vadeli planları ortaya çıktı. İşte akıllı asistanla ilgili yeni gelişmeler.

Son dönemlerde Amazon Echo ismini duymuş olabilirsiniz. Sorulara cevaplar veren, gerektiği anlarda yardımcı olan akıllı bir asistan. Aslında asistan bir ürün diyelim, çünkü kendisi Alexa temelli bir hoparlör. Üstünde mavi ışığı yanarak, kullanıcılara yanıtlar veriyor. Şu anda Amerika’daki birçok tüketici arasında oldukça rağbet görüyor. Amazon bu cihazla gelirlerini arttırırken, diğer yandan ise akıllı asistan pazarına yeni bir soluk getirdi. Şimdi diğer şirketler de pazardan paylarını almanın niyetinde. Mesela geçtiğimiz hafta Google’ın akıllı asistan cihazı kendini göstermişti. Sırada ise Apple var.

Lafı çok dolandırmadan ilginç habere giriş yapalım. The Information tarafından aktarılanlara göre Apple, Amazon Echo’ya rakip olarak Siri tabanlı, akıllı asistan cihaz çıkarmaya hazırlanıyor. Hatta rapor bu sebeple Siri’nin 3. parti geliştiricilere açılacağını ve WWDC’de özel Siri SDK’sının duyurusunun yapılacağını ileri sürdü. Yani kısa zaman içinde geliştiriciler kendi uygulamalarına Siri özelliği ekleyecekler, iyice zenginleşen içerikle birlikte Apple, kendi akıllı asistan cihazını çıkaracak. İki aşamalı bir plan.

İçerik ve sonuç aslında bariz belli. Bunların üstüne HomeKit’in iOS 10’da tek başına bir uygulama olarak yayınlanacağı dedikodusunu ve Siri’nin Mac platformuna adapte edilmesi iddialarını eklersek, Siri bir yandan daha kullanışlı olurken, Apple ekosistemine de iyice yedirilmiş olacak. Şimdilik söylentiler bu kadar, raporun doğruluğunu ise WWDC etkinliğinde öğrenebiliriz. Siz ne dersiniz? Teknokulis

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.