Derya Kavuncu ilk albüm çalışması ‘’Time‘’ ile Dijital Platformlarda

Çalışmalarına yurtdışında devam eden Klasik Müzik sanatçısı Derya Kavuncu ilk albüm çalışması ‘’ Time ‘’ ile Dijital Platformlarda, Dünya Klasik Müzik Listelerinde ilk 100’e 64.sıradan giriş yaptı.

2012 yılında, katıldığı Bilkent Genç Besteciler Yarışması’nda seslendirme ödülü alan bestesi ile çalışmalarına hız veren Derya Kavuncu, aynı sene Bilkent Üniversitesi Kompozisyon bölümüne başladıktan sonra, geçen bir yılın ardından tekrar Nail Yavuzoğlu’ndan Türk Müziği eğitimi almaya başlayarak, 2014 yılında İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı Kompozisyon bölümüne devam etti. 2016 yılında İtalya’ya giden Derya Kavuncu, İtalya’da kompozisyon eğitimine Gabriele Bazzi Berneri ile devam etmektedir.

Dinleyenlerin ‘’ Huzur Verici ‘’ olarak nitelendirdiği ‘’ Time ‘’ adlı albüm çalışmasında; Müziğin evrensel gücünü kullanarak, Dünya’daki tüm insanlara ulaşmayı hedefleyen sanatçı, ülkemizi de yurtdışında başarıyla temsil etmek için konser çalışmalarına devam etmektedir.

Romantik Dönem’den, özellikle de Chopin’den etkinlenen ve müziğinde etkileri görülen Derya Kavuncu, ilk ve son yıllarda yaptığı eserlerin bir kısmını bu albümde toplamaktadır. Derya Kavuncu, bu ilk albümümü, kendisini müzik alanında yetiştiren, yüreklendiren, müziğe bağlayan ve desteğini hiçbir zaman eksik etmeyen, çok değerli eğitimci Nail Yavuzoğlu’na armağan etmiştir.

Sertaç Ekiz ’in prodüktörlüğünü üstlendiği, Sekiz Müzik Yapım ’ın sub-label’ı olan Muovo Records etiketi ile raflarda ve dijital platformlarda yerini alan çalışmada 21 adet eser bulunmaktadır.

YouTube video

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.