‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde ünlüler tek ses tek yürek oldu

Milyonlarca insanın akın ettiği ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde ünlüler tek ses tek yürek… Mitinge yoğun katılım gösteren yıldızlar, ellerinde Türk bayraklarıyla halkı selamladı.

Yenikapı’da düzenlenen ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne ünlü isimlerden büyük ilgi… İbrahim Tatlıses, Kenan İmirzalıoğlu- Sinem Kobal, Kıvanç Tatlıtuğ, Gülben Ergen, Yılmaz Erdoğan, Kenan Doğulu, Mustafa Sandal, Demet Akbağ, Hande Yener, Sibel Can, Halit Ergenç- Bergüzar Korel ve Demet Akbağ’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda ünlü sanatçı, miting alanına geldi. Kenan İmirzalıoğlu, “Bizi korkutmaya çalıştılar ama bu millet korkmayacağını gösterdi ve demokrasisine, vatanına nasıl sahip çıkacağını dünyaya gösterdi” ifadesini kullandı.

Bayrağımız hep dalgalanacak

Gülşen ise, eşi Ozan Çolakoğlu ile birlikte mitinge katılarak, “Türk insanının bölünmez bir bütünlüğü vardır. O bayrak hep dalgalandı ve dalgalanacaktır. Hiçbir darbe ve güç buna engel olamaz. Hiçbir çılgın buna sebep olamaz” şeklinde konuştu.

Dünyaya birlik mesajı

Kardeşliğin ‘Yenikapı’sı

Türkiye’nin tarihi Yenikapı Meydanı’ndan yeniden yazıldı. 17-25 Aralık’ta devletine saldırıya geçen FETÖ, 15 Temmuz’da ülkeyi parçalama operasyonuna kalkıştı. Çok şükür milli irade buna engel oldu. 15 Temmuz Demokrasi zaferi, dün Yenikapı’da şaha kalktı. Yenikapı Meydanı’nda toplananlar şah damarında 79 milyonun yüreğinin atışını hissetti. Her siyasi görüşten, her inançtan, her renkten, her yaştan hiçbir ayrım olmadan milyonlar Yenikapı’da tek vücut oldu. Yenikapı’daki resim 15 Temmuz’da hainlerin yaptığı darbe girişiminin ‘Türkiyeyi yeniden birleştirdiğinin göstergesiydi. Yenikapı’ya akın eden vatandaşların profiline bakıldığında burada yakılan kardeşlik ateşinin 81 ile yayılacağının en büyük göstergesiydi. Tarihi meydan adeta ‘Kardeşliğin Yenikapı’sı oldu.

DEMOKRASİ SICAK DİNLEMEDİ

İnsanlar demokrasi bayramına hissedilen 40 derece sıcağa aldırmadan kilometrelerce yürüyerek geldi. Yenikapı’dan yükselen mesaj “Oyunlarla, kumpaslarla bu ülkeye bölemeyeceksiniz.” Miting alanında dikkat çeken bir başka ayrındı da yabancı basın kuruluşlarının temsilcilerinin mahşeri kalabağı hayretle izlemeleri oldu.

FETÖ’YE BÜYÜK TEPKİ

Miting alanındaki ortak seslerden birisi de FETÖ’nün Pensilvanya’daki ele başı Gülen’e duyulan nefretti. Vatandaşlar dövizlerle kuklalarla FETÖ’ye tepkilerini dile getirdi. Herkesin ortak fikri Türkiye’ye karşı haince girişilen darbenin mimarı Pensilvanya’ydı. Dün, alana gelenler televizyonları başında olanlar bu atmosferi gören herkes bir kez daha bu gururu yaşadı. ‘Ne mutlu türküm diyene.’

HEPİMİZ EL ELE VERDİK

Kutsi ile birlikte mitinge giden Zerrin Özer “Demokrasi şöleninde sanatçılar ve vatandaşlarımızla el eleyiz. Cumhurbaşkanımızı yalnız bırakmayacağız” dedi.

Gücümüzü ispat ettik

Bengü: “15 Temmuz’da halkımız tarih yazdı. Dünyaya hiçbir fark göz etmeksizin güçlü olduğumuzu ispat ettik. Demokrasimizi taçlandıracağız” dedi.

Yakınlıklar kurarak yarınlara ilerliyoruz

Demet Akbağ: Hepimiz birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Farklı farlı görüşleri olan insanlar bile bugün demokrasi adına birlikte, bu çok mutluluk verici.

Kenan Doğulu: Herkesin birbirine daha yakın olduğu, karşıt fikirlerin sabırla dinlendiği, barış dolu sevgi dolu yarınlara gidiyoruz. Birbirimizle tekrar yakınlıklar kurarak yarınlara ilerliyoruz.

Vatandaşlık görevimiz

Bergüzar Korel: Bugün Türkiye için çok önemli… Vatandaşlık görevimiz için meydandayım.

Halit Ergenç: Tüm siyasi görüşlerin ve ideolojileri bir tarafta bırakarak tüm halkımız gibi meydanlardayız.

Kimse bize engel olamayacak

Orhan Gencebay: Bu darbe teşebbüsü halkımıza ve devletimizeydi. Biz tarih boyu şanlı destanlar yazmışız. Biz barışçıyız. Bizim de iyi olmamıza neden engel olunmasın ki. İşte orada böyle bir sorun var. Ama kimse bize engel olamayacak. Tüm Türkiye tek yürek olacak. Akşam

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.