Delibal, Kanada’da

Ay Yapım’ın yapımcılığını üstlendiği, Çağatay Ulusoy ve Leyla Lydia Tuğutlu’nun başrollerini paylaştığı Delibal filmi geçtiğimiz gün Kanada’nın Vancouver şehrinde düzenlenen Türk Filmleri Festivali’nde gösterildi. Filmin yönetmeni Ali Bilgin’in de katıldığı gösterimde film, Türk ve Kanadalı sinemaseverlerin yoğun ilgisiyle karşılandı.

Aralık ayı sonunda Türkiye’de vizyona giren ve sinemaseverler tarafından büyük ilgi gören Delibal, Vancouver Türk Filmleri Festivali kapsamında geçtiğimiz gün Kanadalı izleyicilerle buluştu. 2011 yılından bu yana Canadian Turkish Society tarafından düzenlenen ve her yıl çağdaş Türk sinemasının en iyi örneklerini Kanadalı sinemaseverlerle buluşturmayı hedefleyen Vancouver Türk Filmleri Festivali kapsamında gerçekleşen gösterime Türkler kadar Kanada’da yaşayan farklı milletten izleyiciler de ilgi gösterdi. Türk sanatı ve kültürünü tanıtma amacında olan festival kapsamında filmi izlemeye gelen izleyiciler, gösterim için Kanada’ya giden yönetmen Ali Bilgin’i tebrik yağmuruna tuttu. Film gösterimi sonrasında izleyicilerle sohbet eden Ali Bilgin, böyle bir organizasyona katılmanın kendisi için gurur verici olduğunu belirtti.

Ay Yapım’ın yapımcılığında gerçekleşen, başrollerini Çağatay Ulusoy ve Leyla Lydia Tuğutlu’nun paylaştığı Delibal, 25 Aralık’ta vizyona girmiş ve 1,5 milyonu aşkın kişi tarafından izlenmişti. Tutkulu bir aşk hikayesini konu alan Delibal’ın DVD’si ise çok yakında sinemaseverlerle buluşacak.

delibal kanada

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.