Defne Joy Foster’ın ölümü beyazperdeye taşındı

Sunucu Defne Joy Foster’ın ölümünü Yönetmen Aslı Özge film yaptı.

Yönetmen Aslı Özge’nin, sunucu Defne Joy Foster’ın ölümünün ardından yayınlanan gazete haberlerinden yola çıkarak senaryosunu yazdığı yeni filmi ‘Ansızın’ 14 Ekim’de vizyona giriyor. ‘Köprüdekiler’ ve ‘Hayatboyu’ filmleriyle birçok ödül kazanan Özge, Almanya’da, Almanca olarak çektiği filminde şiirsel Alman doğasının ortasında insanlardaki kötülük tohumunun nasıl uç verdiğini gerilimli bir şekilde anlatıyor.

ALMANYA’DA MANŞET

Filmin başrollerini Haneke’nin Beyaz Bant ve Tarantino’nun Eşkiya Çetesi filmlerinde rol alan, son olarak Homeland dizisinde karşımıza çıkan Sebastian Hülk, Julia Jentsch ve Spielberg’in Münih filmindeki rolüyle hatırladığımız Hans Zischler paylaşıyor. Foster’ın hayatını kaybetme sürecini akla getiren bazı detayların olduğu filmi için Özge “Toplumun kadının üstünde yarattığı baskıdan çok, bir bireyin üstünde hissettiği baskıyı anlatmak istedim” dedi. Dünya galasını 66. Berlin Film Festivali’nde yapan ve festivalden Avrupa Sinemaları Özel Mansiyon Ödülü ile dönen filmi Der Spiegel ve Der Tagesspiegel gibi Alman gazete ve dergileri de manşetlerine taşımıştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.