Davut Güloğlu ve Sıla arasındaki davada sürpriz gelişme

Davut Güloğlu’nun, Sıla’ya hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı dava dosyasının gönderildiği Uzlaştırma Bürosunda tarafların uzlaşamadıkları belirtildi.

Şarkıcı Davut Güloğlu’nun, şarkıcı Sıla Gençoğlu’na hakaret iddiasıyla 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın dosyasının gönderildiği Uzlaştırma Bürosunda taraflar anlaşamadı.

BİR TÜRLÜ UZLAŞAMADILAR

İstanbul 9. Asliye Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmada, sanık Davutoğlu ve şikayetçi Sıla Gençoğlu’nu avukatları temsil etti. Mahkeme hakimi, Uzlaştırma Bürosundan tarafların uzlaşamadığına dair evrakın geldiğini açıkladı. Duruşmada, sanık Güloğlu’nun avukatı Emrullah Gözcü, reddihakim taleplerinin bir üst mahkemece kanuna aykırı şekilde reddediğini savunarak, bu nedenle dosyadan istifa ettiğine dair dilekçesini mahkemeye sundu.

Bunun üzerine söz alan şikayetçi Sıla Gençoğlu’nun avukatı ise Güloğlu’nun avukatının istifasının davayı uzatmaya yönelik olduğunu ileri sürerek, davanın karara bağlanmasını talep etti. Mahkeme, sanık Güloğlu’na, avukatı Emrullah Gözcü’nün istifa ettiğinin bildirilmesi için duruşmayı erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Şarkıcı Sıla Gençoğlu, 7 Ağustos 2016’da düzenlenen Yenikapı mitingine katılıp katılmayacağına ilişkin bir soru üzerine, “Darbe karşıtıyım ama böyle bir şovun içinde bulunmayı tercih etmiyorum.” demişti. Sıla, bu sözlerinin sorulduğu Davut Güloğlu’nun ifadeleri üzerine şarkıcı hakkında şikayetçi olmuştu.
Şikayet üzerine soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sanık Davut Güloğlu hakkında “basın-yayın yoluyla hakaret” suçundan 4 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.