Darbe listesinde adı geçen o komutanlar konuştu

Darbe girişimini planlayanların oluşturduğu atama listesinde ismi geçen askeri hakimlerden Albay Bülent Çolak, Albay Kamil Haluk Yavuz, Üsteğmen Zafer Öğretici ve Üsteğmen Arif Bakır, darbe girişiminde bulunanların karşısında olduklarını açıkladılar.

Listede adı geçen hakimlerden, 1. Ordu Askeri Mahkemesi Kıdemli Hakimi Albay Bülent Çolak, yaptığı yazılı açıklamada, 1. Ordu Askeri Mahkemesindeki hakimlik görevinden alınarak Milli Savunma Bakanlığı emriyle emekli edilmek üzere listede adının geçirildiğini belirtti. Bazı haberlerde kendisinin “hainlerdenmiş” gibi yer aldığını kaydeden Çolak, açıklamasında, “Cuntacı bu hainlere karşı olduğumun bilinmesini istirham ediyorum.” ifadesini kullandı.

Hakim Albay Kamil Haluk Yavuz da yazılı açıklamasında, Antalya’da izinde olduğuna işaret etti. Darbe teşebbüsünde bulunanların 1. Ordu Askeri Mahkemesindeki hakimlik görevinden kendisini alarak emekli edilmek üzere kararname düzenlediğine, haberlerde de adının “hainlerdenmiş” gibi yer aldığına dikkati çeken Yavuz, darbe girişiminde bulunanlara karşı olduğunu bildirdi.

Hakim Üsteğmen Zafer Öğretici de görev yaptığı 1. Ordu Komutanlığı Askeri Mahkemesindeki hakimlik görevinden alınarak, “hain emeller doğrultusunda kullanmak üzere sözde sıkıyönetim mahkemesine atanmak üzere kararname düzenlendiğini” ifade etti.

Haberlerde “haince bir darbe planının içinde gibi gösterildiğini” belirten Öğretici, açıklamasında “Cuntacı bu hainlere karşı olduğumun kamuoyuna ivedilikle bildirilmesini istirham ediyorum.” ifadesine yer verdi.

Hakim Üsteğmen Arif Bakır da darbe teşebbüsünde bulunanların kendisini 1. Ordu Komutanlığı Askeri Savcılığındaki savcılık görevinden alarak sıkıyönetim mahkemesine atamak üzere kararname düzenlediğini kaydetti. Haberlerde, şahsının “haince bir darbe planının içinde gösterildiğini” aktaran Bakır, cuntacı hainlere karşı olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.